Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 22 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Toko Pedis in Utrecht: Indische gerechten met een moderne twist

Nu afhalen de enige optie is als we eens niet zelf willen koken (de horeca blijft voorlopig nog gesloten tot in ieder geval 20 mei, besloot het kabinet gisteren), zijn we bij Culy meer dan ooit op zoek naar hotspots om de lekkerste maaltijden af te halen. Toko Pedis in Utrecht is er zo eentje. Hier haal je heerlijke Indische gerechten met een leuke, moderne twist.

Afhalen bij Toko Pedis

Toko Pedis was al open voor de lockdown en gelukkig blijven ze ook in deze tijd gewoon opereren. Inmiddels hebben we al twee keer bij ze afgehaald en we dromen al van de volgende keer dat we zullen gaan. Toko Pedis serveert namelijk al die lekkere gerechten die je kent uit de Indische keuken, zoals rendang, babi ketjap, pepesan en sambal goreng telor, maar ze geven er her en der een eigen, moderne draai aan.

Zo tref je bij Toko Pedis naast de klassiekers bijvoorbeeld ook groenten als venkel, boerenkool en spruitjes aan, die ze in hun lekkere boemboes onderdompelen.

Venkel en boerenkool

Iets wat ons wel kan bekoren, want we worden maar wat blij van als we de bekende boontjes en sayur lodeh een keer kunnen omruilen voor urap urap van boerenkool, spruitjes pecel (geblancheerde spruitjes in pecel-saus) en kari adas van venkel gesmoord in kerrie-kokossaus.

En goed nieuws: daarmee staan er voor vegetariërs dus ook heel veel spannende vegetarische gerechten op de kaart.

Mogen we het trouwens nog even hebben over de bebek semur (gesmoorde eend) van Toko Pedis? Als je er iéts gaat proeven, laat het dan de eend zijn.

Utrechtse sambal

Overigens is het niet zo gek dat er zo veel smakelijks komt uit de keuken van Toko Pedis: het zijn namelijk de sambal-makers van Nona Pedis die erachter zitten. We schreven op Culy al eerder over hun ambachtelijke (en Utrechtse) sambal, in frisse, originele smaken, zoals klapper (kokos) en limoen (onze favoriet).

Natuurlijk kun je ook bij Toko Pedis aan je verslaving toegeven en de sambals van Nona Pedis kopen. Sedaaaap!

Het adres van Toko Pedis in Utrecht:

Oudegracht 277
3511 NN Utrecht

Toko Pedis is van woensdag t/m zondag geopend van 15:00 uur tot 20:00 uur. 

Meer afhalen in Utrecht:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.