Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 20 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

SeaBas the urban fisher: hippe viswinkel in Eindhoven

We zijn gek op verse vis, dat blijkt ook wel uit de hoeveelheid visbarretjes die de laatste tijd opduiken door heel Nederland. Maar een lekker visje kopen voor thuis, da’s nog weleens lastig. Want de supermarkt heeft maar een beperkt aanbod. Gelukkig is daar SeaBas: een hippe viswinkel in het centrum van Eindhoven.

Supervers

De vis gaat rechtstreeks van de visafslag naar hartje Eindhoven. Meestal binnen 24 uur, direct vanuit de Noordzee. Kakelvers dus.

Het idee voor de viszaak ontstond bij eigenaar Sebastiaan Ribbink. Hij kreeg op zijn zestiende een bijbaantje in een viskraam, om te sparen voor een Italiaanse scooter. Daar raakte hij verknocht aan de wereld van eten en drinken, verse vis in het bijzonder.

Toen hij zag dat er steeds meer viszaken verdwenen uit de stad, ging hij onderzoeken hoe hij de meest verse vis naar het centrum van Eindhoven kon halen. SeaBas was geboren.

Het aanbod

Het aanbod varieert van dag tot dag, want dagelijks selecteren ze de mooiste vissen voor in de winkel. Zo zorgen ze ervoor dat de kwaliteit top is. De prijzen houden ze leuk, doordat ze direct contact hebben met de viswereld. Zonder tussenschakels.

Je kun hier in de vitrine Oosterschelde kreeften treffen, oesters, king prawns, verse pulpo, zeebaarzen en forellen, Canadese kreeften en nog veel meer.

Kibbeling & poké bowls

Naast vissen voor thuis, kun je ook ter plekke wat lekkers eten. Want SeaBas is naast een delicatessenwinkel ook een fijne hotspot voor een hapje. De chef maakt ter plekke wat lekkers voor je klaar.

Kibbeling of een puntzak calamaris bijvoorbeeld, of een trendy poké bowl.

SeaBas

De zaak biedt niet alleen inspiratie – en fantastische producten – voor je kookkunsten thuis, maar is ook nog eens een frisse, hippe plek om te vertoeven. Wij pleiten voor een filiaal in elke stad…

SeaBas is van dinsdag t/m zaterdag geopend. Dinsdag t/m vrijdag van 09:00 tot 18:30 en op zaterdag van 08:30 tot 16:00 uur.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.