Redactie
Redactie Inspiratie 19 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Bij deze hotspots haal je de lekkerste donuts in Nederland

Waar koop je nu lekkere donuts in Nederland? Helaas niet bij de supermarkt. Gelukkig duiken er, net zoals in de Verenigde Staten, steeds maar plekken op in ons land waar je een verdomd goede donut kunt scoren.

Harewood Bakery, Albert Cuypstraat 62, Amsterdam

In Amsterdam opende vorig jaar Harewood Bakery, dé plek voor waanzinnige donuts in alle kleuren, soorten en smaken. Na een baan op de Zuidas dook Kim Hasebos (letterlijk vertaald Harewood) de keuken in om te bakken, véél te bakken. Ze volgde een patisseriecursus in Engeland en kwam erachter dat Nederland nog geen goede donutshop had. En nu staat ze in haar eigen zaakje, met een toonbank gevuld met donuts met originele vullingen en staat de koffie van te pruttelen.

Van kaneelsuiker tot Boston cream en van crème brûlée tot lemon curd: Harewood verkoopt de meest uiteenlopende donuts. En ja, ze zijn allemaal goddelijk! Onze ultieme favoriet is de crème brûlée, maar ook die met lemon curd zijn waanzinnig.

Dunkin’ Donuts, meerdere locaties in Amsterdam

Yes: er is weer een Dunkin’ Donuts in Nederland! Eind jaren ’90 probeerde de Amerikaanse donutketen al voet aan de grond te krijgen, maar zonder succes. De eerste Nederlandse vestiging van Dunkin’ Donuts werd op 23 maart geopend aan de Nieuwendijk 147 in Amsterdam. Er zullen de komende vijf jaar nog eens vijfentwintig Nederlandse filialen volgen.

Don Brûlée, Anna van Buerenplein 712, Den Haag

Don Brûlée is te vinden in MingleMush, een nieuwe foodhal in Den Haag. Zij verkopen een donut gevuld met fluweelzachte crème, met een gebrand jasje. “Hij wordt gelukkig van een heleboel extra’s zoals slagroom, een heerlijke desertsaus of tijdens warme dagen een verkoelend bolletje ijs om zijn vuur te doven”, aldus de creatieve makers.

Bron: Don Brulee

Donuts+Bagels, Coolsingel 132, Rotterdam

Sinds 1988 verkoopt Donuts+Bagels donuts in en om Rotterda, eerder onder de namen Dazzle Donuts en Donutland. Je vindt hun zaak in het Metrostation Beurs in Rotterdam, waar ze prachtige exemplaren verkopen. Tip: laat gepersonaliseerde donuts met een tekst erop maken voor een jarige!

KEK, Voldersgracht 27, Delft

KEK in Delft is de ideale plek voor een ontbijt, lunch of een koffietje. En sinds kort hebben ze iets fijns uit de keuken weten te toveren: vegan donuts! Zij maken hun donuts van onder andere sojamelk, appel-azijn, veganistische margarine en aquafaba (het sap waar kikkererwten in blik in zitten).

De smaken zullen wisselen, op dit moment hebben ze bijvoorbeeld vegan donuts met een frambozen-chocolade glazuur en pistachenootjes.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.