Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 20 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Ons Jongens in Someren: twee jonge topchefs en hun verborgen parel

Wil je écht lekker uit eten, en mag het best wat chiquer zijn? Reserveer dan een tafel bij restaurant Ons Jongens in Someren. De prijs-kwaliteit van de gerechten ligt hier zo hoog dat je laaiend enthousiast naar buiten komt en tegen de rest van de wereld wil schreeuwen: ga-hier-heen!

Als je houdt van een verfijnde keuken, neem dan de moeite om eens naar Someren af te reizen. In deze Brabantse gemeente ligt een relatief klein restaurant waar grootse gerechten geserveerd worden: Ons Jongens.

Meet Ons Jongens: twee jonge topchefs

Dat er toptalent achter de fornuizen staat bij Ons Jongens, dat is zeker. Maar dat het keukengeweld ook nog zo jong blijkt te zijn, maakt het des te spectaculairder. Dennis en Jan van Hout zijn immers amper in de twintig op het moment dat ze deze zaak runnen, en dat is knap.

Aan ervaring echter geen gebrek: Dennis verdiende onder meer zijn sporen bij De Librije ***, Jan deed eerder keukenervaring op bij FG Restaurant** (voorheen Ivy). Kortom: het niveau ligt hoog.

Het menu bij Ons Jongens

Bij Ons Jongens kun je kiezen uit een verrassingsmenu van de chef waarbij je de keuze hebt tussen 3, 4, 5 of 6 gangen (met prijzen van € 38,- tot € 62,- euro). Elke donderdag is er zelfs een all-in 4 gangen menu voor € 65, euro, inclusief aangepaste wijnen en een voorafje met bubbels.

Hou je niet zo van verrassingen? Geef je allergieën of dieetwensen door op moment van reserveren.

De gerechten van Ons Jongens

Ben je benieuwd naar wat je kan verwachten? Dan kunnen we je vertellen dat er véél is waar je naar kan uitkijken. Gerechten als gepocheerde kreeft met boter, dim sum, pompoen en radijs of maïs met kip en peterselie of een vega gerecht met koolraap, biet en beurre noisette zijn slechts een greep uit hun aanbod.

Daarnaast is ook hun brood (zoals heerlijke brioches) zelf gebakken en bevat de wijnkaart kwalitatieve opties. En hebben we al gezegd hoe lekker de dessertkaart eruitziet? Cheesecake met framboos en karamel of een dessert van citrus, amandel en framboos: you name it, they create it.

Adres van restaurant Ons Jongens

Zin om je naar Brabant te begeven? Ons Jongens vind je op volgend adres:

Boerenkamplaan 167

5712 AD Someren

Restaurant Ons Jongens is geopend van donderdag tot en met zondag van 17:00 tot 21:00 uur (dinsdag en woensdag op afspraak). Reserveren kan via de website.

Meer fine dining

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.