Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 7 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

De Zagerij: knap stoer restaurant in Utrecht

De buurt rondom het nieuwe station Vaartsche Rijn in Utrecht (Rotsoord) is booming. Onlangs openden daar al Het Ketelhuis, WT Urban Kitchen en Café Brutal. En nu is daar: De Zagerij.

Knap stoer

In een knap stoer interieur – betonnen muren, veel staal, industriële details – heeft De Zagerij haar intrek genomen. Het pand behoort dan ook tot industrieel erfgoed.

Er is een cafégedeelte waar je een kopje koffie met een stuk taart kunt eten, lunchen of borrelen. Maar het gaat ons vooral om het diner. Je kunt het menu van de chef nemen of zelf wat uitkiezen.

Verheug je alvast op voorgerechten als zwaardvis met citrus, inktviszout, wasabi en watermeloen en de steak tartare met miso-mayonaise, radijs, krokante kappertjes en baby augurk. Of ga voor de vegetarische poffertjes van aardappel met hazelnoot, bloemkool, bundelzwam en Parmezaanse kaas.

De Zagerij Utrecht

Toffe toetjes

Onder de hoofdgerechten: vangst van de dag met bijpassende garnituur of op zeezout gegaarde wortel met bulgur, lamsoor en kumquat. Zin in vlees? Wat dacht je van lamsrack met doperwtenpesto, groene asperges, violetaardappel en antiboise?

De nagerechten klinken ook heel tof en interessant: pavlova met wortel-mascarpone, sinaasappel, witte chocoladesneeuw en wortelsorbet. Of pina colada met gepocheerde ananas, ananas-kokossorbet en kokos-rijstpudding.

De Zagerij Utrecht

De Zagerij

De Zagerij is elke dag open vanaf 10:00 uur, dus je kunt hier ook langs om te ontbijten. Met een terras aan het water lijkt ons dat geen gek idee…

Reserveren kan online.

De Zagerij Utrecht
De Zagerij Utrecht
De Zagerij Utrecht

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.