Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 10 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Restaurant EDEN in Valkenswaard: een paradijs van bijzondere smaakcombinaties

Waar restaurant EDEN zijn naam aan ontleent is niet zo’n groot raadsel: met de verwijzing naar de Hof van Eden willen ze ‘weelderigheid en een luxueus leven’ uitstralen. En dat is dan ook precies wat je van het restaurant kunt verwachten: volle smaken, goede producten en precies de sfeer die diners buiten de deur zo fijn maakt.

Het restaurant werd eind vorig jaar gestart door chef Herman Cooijmans, die eerder werkte in sterrenrestaurants Wollerich en De Treeswijkhoeve. Ook restaurant EDEN bevindt zich dicht bij huis: in het Brabantse Valkenswaard.

Het menu bij restaurant EDEN

Of je nu voor een menu van 3 gangen (€ 38) of voor de volledige ervaring van 7 gangen (€ 75) wilt gaan: alles is mogelijk bij restaurant EDEN. En het zijn niet zomaar gangen: chef Cooijmans wil vooral inzetten op ‘gedurfde smaakcombinaties en spannende bereidingen aan tafel’.

Zo wordt gebakken ganzenlever gecombineerd met nectarine en vanille, en mandarijn met wasabi en radijs. Ook interessant: ceviche van makreel met hangop van karnemelk en sesam, gel van ponzu en gemarineerde shiitake. Of ga je toch voor de zwezerikmousse met beukenzwam?

Afbeelding van restaurant EDEN in Valkenswaard 2

De gerechtjes zijn niet alleen qua smaak lekker uitgesproken en gevarieerd, maar ook qua texturen. Tel daar de verfijnde opmaak en garnering bij op, en je weet dat dit restaurant je niet teleur zal stellen.

En, extra fijn: gastheer Robin Groos, met wie Cooijmans het restaurant startte, deed niet alleen wederom ervaring op in sterrenrestaurants maar is ook nog eens aspirant-vinoloog. Die verrassende smaakcombinaties kun je dus ook nog eens combineren met verrassende – maar bovenal heerlijke – wijnen. Op naar Brabant!

Afbeelding van restaurant EDEN in Valkenswaard 3

Het adres van restaurant EDEN in Valkenswaard

Eindhovenseweg 115
5552 AA Valkenswaard

Het restaurant is op woensdag t/m zaterdag geopend vanaf 18.00 uur en op zondag vanaf 12.00 uur; dan kun je er ook lunchen. Reserveren doe je via de website.

Meer restaurants in Brabant:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.