Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 2 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Restaurant aan Zee: creatieve gerechten op het eiland Voorne-Putten

Op het eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland) is het heerlijk toeven aan zee. En als je daar dan toch bent, ga dan beslist eens lunchen of dineren bij Restaurant aan Zee, in Oostvoorne. Hier zijn ze niet bang om een lekker creatieve menukaart te verzinnen.

Duurzaam

Uniek aan dit restaurant is niet alleen de ligging (met uitzicht op de duinen en de zee), maar ook de manier waarop het is gebouwd. Het pand is volledig duurzaam opgezet, gemaakt van natuurlijke materialen en werkend op zonne- en windenergie. Koken doen ze hier op hout.

Lekker lokaal

Vlees grillen, vis roken: het gaat allemaal fantastisch met dat hout. Ingrediënten komen uit de buurt en het ijs bij de desserts maken ze allemaal zelf.

Bestel vooraf de wildkruidensalade met Tynjetaler (kaas), huisgemaakt zoetzuur, oesterblad, piccalilly van dropplant en rimpelroos, zeekraal en groentechips. Of ouderwets lekkere bloedworst met gebakken appel, ui en Livarspek met Rinse appelstroop en duindoorn.

Vis

Bij Restaurant aan zee is ook de afdeling vis goed vertegenwoordigd. Denk aan Zeeuwse mosselen gekookt in artisjokkenchampagne met zilte groenten, salade en een mayonaise van daslook en citroenbalsem. Of wat dacht je van roodbaarsfilet met een gort van gele paprika, zomergroentes en een saus van langoustines en duizendblad?

Dat zijn nog eens ingrediënten die je niet elke dag op je bord krijgt! Proeven dus.

Restaurant aan Zee is van woensdag t/m zondag open vanaf 10:00 uur. Tussen april en oktober zijn ze bij mooi weer ook op maandag en dinsdag geopend tussen 11:00 en 16:00 uur. Reserveren kan online.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.