Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 27 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Restaurant Codium in Goes: alle reden om een tripje naar Zeeland te boeken

Naast de Michelingids is er nog zo’n belangrijke culinaire restaurantgids: die van Gault&Millau. Sla je de editie van 2020 open, dan zie je dat restaurant Codium in Goes geprezen wordt als Hoogste binnenkomer van het Jaar. En da’s niet voor niets…

Nu we voorlopig toch niet al te veel kunnen reizen, wordt het extra interessant om te weten waar we in Nederland moeten zijn voor de beste culinaire parels. Codium is er zo eentje waarvoor je met liefde een tripje Zeeland op de planning zet.

Restaurant Codium in een notendop

Restaurant Codium is het kind van chef-kok Wouter Kik en maître-sommelier Jean Luc Etienne. De chef kun je kennen van de Kromme Watergang** of het voormalige de Vierbannen, waar hij ervaring opdeed en gaandeweg zijn eigen kookstijl ontwikkelde.

In Codium kan hij volop zijn eigenheid kwijt in de gerechten die de Zeeuwse geuren en smaken zegevieren. Die combineert de chef graag met invloeden uit andere landen, waardoor gerechten met veel kleur en diepgang ontstaan. Daarmee slaat het restaurant een brug tussen de rust die te vinden is in Zeeland en bruisende plekken elders ter wereld.

Hoe vertaalt zich dat in gerechten?

Op de kaart vertaalt zich dat in gerechten als anjouduif met braam, miso en dahlia of harder met limoen, kokos en komkommer. Dit soort frisse, lichte en hedendaagse gerechten kun je bestellen in een 5-, 6-, 7-, of 8-gangenmenu (vanaf € 69,-) met desgewenst een bijpassend wijnarrangement.

En eigenlijk gaf de naam het ook al een beetje prijs. Codium is namelijk een soort zeewier en symboliseert daarmee de lokale, verse ingrediënten die centraal staan in het Zeelandse restaurant. Wie codium in z’n handen heeft ruikt onmiddellijk de zee. En da’s meteen een hint naar het vrije gevoel dat je niet alleen aan zee ervaart, maar ook wanneer je plaatsneemt aan één van de tafeltjes in het restaurant.

Adres en openingstijden Codium

Vlasmarkt 6, 4461 CW Goes

Codium is van dinsdag t/m zaterdag geopend. Check de website voor de actuele openingstijden. 

Meer hotspots in Zeeland?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.