Auke Sprangers
Auke Sprangers Culinair nieuws 21 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

De keuken staat (letterlijk) centraal bij restaurant Odille in Sint-Oedenrode

Er lijkt er elke dag wel weer eentje bij te komen in Nederland: een nieuw restaurant waar we meteen naartoe willen rennen. Deze keer is Sint-Oedenrode in Noord-Brabant aan de beurt. Restaurant Odille kenmerkt zich door een centrale open keuken – midden in de zaak dus – waar duurzaamheid hand in hand gaat met het Brabantse DNA.

“Fine dining in een ongedwongen sfeer”, zo omschrijft het team achter Odille het zelf.

De keuken staat (letterlijk) centraal bij Odille in Sint-Oedenrode

De naam van het restaurant vertaalt zich als ‘rijkdom’, iets wat eigenaren Lotte Bloem en Casimir Evens met Odille halen uit herinneringen. Partners Vane en Evens werkten eerder samen in het Eindhovense Vanen, ooit met de droom om een eigen restaurant te beginnen. En in maart dit jaar was het eindelijk zo ver: Odille kon geopend worden.

Keuken

Evens bestiert de keuken, waar seizoengebonden ingrediënten de leidraad voeren van het menu. De gerechten kenmerken zich verder door producten uit het groene hart van De Meijerij, gecombineerd met smaken die wél van ver over onze landgrenzen komen. Evens: “Het zijn smaaksensaties met veel diepgang, balans, eigenheid en kleur.”

Design

Dit alles wordt bereid ten midden van de restaurantbezoeker: de keuken bevindt zich namelijk midden in het restaurant. Fun fact: het grootste pand van Odille werd voorheen gevuld met herenmode. Inmiddels zit elke bezoeker eerste rij om de bereiding met eigen ogen te kunnen bekijken.

Het menu

Als gast kun je je laten verrassen met een Menu Momentum met of zonder wijnarrangement, of zelf de kaart induiken om je persoonlijke favorieten te bestellen. Daar zien we onder andere langoustine met bloemkool, curry en mango en zijn we erg benieuwd naar de combinatie van duif met nasi goreng en truffel. Uiteraard denkt Odille ook aan de wijnliefhebber: mede-eigenaresse en gastvrouw Lotte Bloem voorziet de welwillenden van een bijpassend wijnadvies.

Adres en openingstijden Odille:

Markt 14, 5492 AB Sint-Oedenrode.

Check de site voor de exacte openingstijden.

Meer toprestaurants:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.