Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 21 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 24 t/m 30 april: lente-geschikte recepten met aardappel

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. De aardappel eten we het liefst jaarrond, maar in de lente zorgt ‘ie misschien wel voor de meest verrassende recepten. Daarom een volledig weekmenu met deze Nederlandse parel in de hoofdrol.

> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Maandag

Hij wordt voornamelijk geassocieerd met stampotten in de winter, iets wat bijna afdoet aan de ontzettend veelzijdige aardappel. Zodra de lentezon verschijnt, krijgen wij juist zin in deze aardappelsalade. Werkelijk alles wat de lente zo fijn maakt, zit verwerkt in dit kleurrijke gerecht. Perfecte start van de week denken wij zo.

Aardappelsalade lente
Bron: Culy.nl

> Naar recept: Culy Homemade: aardappelsalade met het beste van de lente

Dinsdag

Hij kan ook prima tijdens een brunch, maar deze vrolijkmakende lentesoep leent zich uitstekend voor een diner. De romige, goedgevulde soep smaakt lekker met een glas witte wijn en een snee zuurdesembrood met een goede lik roomboter. Want wie zegt dat we geen soep kunnen eten in de lente?

romige lentesoep met zalm, aardappel en bieslook
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: romige lentesoep met zalm, aardappel en bieslook

Woensdag

Niks lekkerders dan een grote schaal eten waar je met z’n allen vanaf kunt scheppen. En da’s precies het idee achter deze piri piri schotel. Het doet denken aan de vakantie die misschien al wel gepland staat, maar nog net te ver weg voelt. En een stukje vakantiegevoel in de lente, daar zeggen we geen nee tegen.

Kip piri piri schotel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: makkelijke kip piri piri schotel met gebakken aardappeltjes en sla

Donderdag

Voor deze plaatpizza maken we het deeg zelf. Erg lekker en makkelijker dan je denkt. We horen je ook denken: aardappel op een pizza? Ja zeker, geloof ons nu maar, heb je deze pizza met aardappel en chorizo geproefd, dan wil je niet anders meer.

plaatpizza met ricotta, aardappel en chorizo
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: plaatpizza met ricotta, aardappel en chorizo

Vrijdag

Als er iemand is die weet hoe je de aardappel moet laten floreren in een gerecht, is het Ottolenghi wel. Culy’s Winnie verzon een recept gebaseerd op een aardappelsalade van eerdergenoemde. Verwacht wat pittigs, wat fris en wat krokants in deze supersmaakvolle variant.

Aardappelsalade à la Ottolenghi
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: aardappelsalade à la Ottolenghi (met tomaten, chili en pompoenpitjes)

Zaterdag

Asperges mogen natuurlijk niet vergeten worden in een lijst met recepten met aardappel in de lente. We hebben daarom een gratin voor je uitgezocht waar beide ingrediënten de show stelen als nooit te voren. Romig, fris en knapperig tegelijk: dit zou zo maar ‘s je nieuwe lentegerecht kunnen worden.

lentegratin met aardappel en asperge
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: lente-gratin met witte asperges, spinazie en aardappel

Zondag

We sluiten de week af met een echte comfort klassieker. Makkelijk om te maken, weinig ingrediënten om te kopen én heerlijk om op de (tuin)bank op te eten. We hebben het natuurlijk over de Spaanse tortilla: perfect zondagsvoer dus.

Tortilla de Patatas / Spaanse tortilla
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar recept: Culy Basics: tortilla de patatas (Spaanse tortilla met aardappel en ui)

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.