Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 22 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Hotspot: knus én onvergetelijk lekker eten bij Oan Tafel in Wergea

Er zijn van die restaurants waarbij je al bij binnenkomst weet: dit is er eentje die ik niet snel ga vergeten. En dan heb je de eerste hap nog niet eens genomen. Want -wat blijkt- wat er uit de keuken komt gaat regelrecht de boeken in. Oan Tafel in Wergea is hét restaurant waar je naartoe wilt zodra het weer kan.

Thuskomme

Een concept is een ding; ook voor restaurants. En dat kan hier en daar nog wel eens doorslaan. Het gevolg? Het eten en de sfeer voelen geforceerd aan. Oan Tafel in Friesland laat zien hoe het ook kan: lokaal, kwalitatief en met ontzettend veel plezier gemaakt én geserveerd.

Komt ook nog eens bij dat je -met familie of vrienden- aan kunt schuiven aan een reusachtige en gezellige tafel waarbij je chef-kok Tom Zwerver (voorheen Spectrum**) en zijn team op de voet (en vingers) kunt volgen. Thuskomme dus.

Oan Tafel

Het is niet voor niets dat Hiske Versprille de zaak met een vette 8 beoordeelde in De Volkskrant. Wat zien we zoal Oan Tafel komen? Het restaurant zelf omschrijft het als een culinaire wereldreis bereidt met lokale producten. Dat zien we terug in een in bruinwierkombu gerijpte zeebaars met celletjes van vingerlimoen, overschonken met koude dashi.

Ook het -volgens Hiske “fantastische”- dessert moet even genoemd worden: vanille-knolselderijcrème met gemarineerde abrikozen, gesuikerde pecannoten en geraspte witte chocolade. Al aan het watertanden?

Ideale combi

Het in 2020 geopende restaurant heeft zowel een flinke berg ervaring met locals Geert-Jan Vaartjes (voorheen De Librije***) en gastvrouw Aaltsje de Boer als oprichters. Tel daar een gedreven en getalenteerd jong team (met veel verstand van wijn) bij op en je hebt het beste van beiden.

In voor een gezellige avond mét knetterend goed diner zodra de maatregelen het weer toelaten? Oan Tafel!

Het adres van Oan Tafel:

Kerkbuurt 3
9005 NZ Wergea

Houd de website of Instagram in de gaten voor actuele openingstijden

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.