Redactie
Redactie Restaurants 22 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

MICA: één van de leukste koffie hotspots van Haarlem

De meiden van de leuke koffieblog Coffee Mug Haarlem tipten ons een fijn nieuw tentje in Haarlem genaamd MICA. Hier geniet je van fantastische koffie in een Scandinavische sfeer. 

MICA werd opgericht door zusjes Annemarie en Sophie. Beiden woonden een tijdje in Kopenhagen en haalden hier inspiratie vandaan voor hun eigen zaakje. Dit zie je voornamelijk terug in de lichte kleuren en de simplistische meubels, maar ook in de relaxte sfeer en liefde voor echt goede koffie.

Anders dan de meeste zaakjes (die veelal kiezen voor bekende spelers als Bocca en Lavazza), schenken ze hier koffie van Bonanza, afkomstig van een branderij uit Berlijn. Die doet zeker niet onder voor zijn concurrenten en bij MICA maken ze er de lekkerste cappuccino, espresso, Americano en meer van.

Het eten

Ondanks dat MICA zichzelf een coffee bar noemt, serveren ze ook ontbijt, brunch en lunch. Zo begin je er de dag met een croissantje, yoghurt met granola of havermout, en kun je goddelijk lunchen met wafels met verschillende toppings als avocado, geitenkaas met bacon & truffel, ‘cheesecake’ en meer.

Daarbij is de bananencake met frosting inmiddels beroemd en maken ze ook carrot cake en brownies. In het weekend serveren ze wafels met gepocheerde eitjes én Hollandaisesaus. Oh my!

MICA is dinsdag tot en met zondag geopend tot 18.00. Op dinsdag openen ze om 11.00, woensdag tot en met vrijdag om 08.00 en in het weekend rond de klok van 10.00. 

Mica Haarlem

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.