Redactie
Redactie Inspiratie 22 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Het oudste restaurant ter wereld vind je in… Madrid!

Al sinds 1725 is restaurant Sobrino de Botín gevestigd in één van de smalle straatje van Madrid, op een steenworp afstand van het populair Plaza Mayor. Dit is het oudste restaurant ter wereld!

Aan het begin van de achttiende eeuw werd het klassieke restaurant (toen nog Casa Botín genaamd) geopend door Fransman Jean Botín. Samen met zijn familie runde hij de zaak, waarna hij in 1725 het stokje doorgaf aan zijn neef. Hij veranderde de naam naar Sobrino de Botín, wat ‘neef van Botin’ betekent, en is vandaag de dag het oudste restaurant ter wereld in zijn oorspronkelijke vorm.

Door de jaren heen is het menu natuurlijk aangepast, al is de signature dish al jaar en dag cochinillo asado: een geroosterd speenvarken. Deze wordt op smaak gebracht met verschillende kruiden als laurier en knoflook, en vervolgens in de bijna 300 jaar oude houtoven gebakken.

Omdat het restaurant al zo oud is, hebben ze er op den duur een museum bijgebouwd. Hierdoor is het een echte toeristische trekpleister geworden, dus of je er daadwerkelijk wil gaan eten valt te betwijfelen.

Sobrino de Botín vind je aan de Calle de los Cuchilleros 17, om de hoek van Plaza Mayor. Reserveren is aanbevolen, al is het ook al leuk om gewoon een blik in het restaurant en de keuken te werpen zonder er te gaan eten.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.