Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Restaurants 3 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Bij Metro City Kitchen in Utrecht kies je zelf hoe luxe je eet

Centraler kan het bijna niet: restaurant Metro City Kitchen bevindt zich op het Jaarbeursplein in Utrecht. Het is een restaurant dat meteen de aandacht trekt, door de gezellige sfeer die je van buiten al kunt zien. Ja ja, Utrecht is alweer een hotspot rijker. Dit restaurant zit vol met verrassingen en je bepaalt zelf hoe luxe je eet.

Het is er heel groot, de menukaart wisselt elke twee weken en stiekem bestaat deze hotspot uit twee restaurants inéén. Of je nu alleen even wilt borrelen of liever een luxe 5 gangen diner wilt, voor ieder is hier wat wils!

Metro City Kitchen Uptown

Tweedelige hotspot

Metro City Kitchen bestaat uit twee delen. Zo kun je kiezen of je beneden of boven gaat zitten. Beneden heet het ‘Downtown Deli’, waar je de hele dag lekker kunt eten en drinken in een leuke omgeving. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en diner. Maar je kunt ook binnenstappen om alleen even te borrelen.

Boven heet het ‘Uptown Dining’ en daar is de sfeer wat luxer. Hier heb je keuze uit een 4, 5 of 6 gangen diner. Ook hier is het interieur erg stijlvol en staat – net als beneden – goede service hoog in het vaandel. De keuken is open en de menukaart is iedere twee weken weer anders. Zo blijft het spannend, hè.

Metro City Kitchen

Het menu

Doordat het restaurant dus uit twee delen bestaat, hebben beide delen ook een ander menu. Op het menu van Downtown Deli staat onder andere smashed avocado met feta, granaatappel en cherrytomaat, gerookte kip met tomaat, boerenkaas en pesto en lekkere burgers.

De kaart van Uptown Dining is een niveautje hoger qua eten. Zo kies je bijvoorbeeld voor een tartaar met sneeuwkrab als voorgerecht, een hertenbiefstuk of rode poonfilet als hoofdgerecht en een lekkere crème brulee als toetje.

Het adres van Metro City Kitchen in Utrecht

Jaarbeursplein 15
3521 AL Utrecht

Metro City Kitchen is elke dag geopend vanaf 08.00 uur ‘s ochtends, dus je kan er al vroeg terecht voor een lekker ontbijtje als je wilt. Enthousiast geworden en wil je reserveren? Dat kan via de website.

Het menu van Metro City Kitchen Utrecht
Metro City Kitchen Downtown

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.