Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 7 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Deze Japanner maakt fantastische kookvideo’s met zijn katten

Hou je van koken én van katten? Ga je dan direct abonneren op het kanaal van Jun’s Kitchen op Youtube. Niet alleen omdat de kookvideo’s van deze Japanner uiterst vermakelijk zijn, maar ook omdat zijn katten altijd toekijken terwijl hij kookt. Of hij nou sukiyaki, ramen of tempura maakt.

Koken met katten

We weten eigenlijk heel weinig van Jun: de ster van Jun’s Kitchen. Alleen dat hij geen professionele chef is, maar een begeesterd hobbykok. En dat hij drie katten heeft: Kohaku (bijnaam Haku), Poki en Nagi.

Die katten spelen een bijna nog grotere rol in de kookvideo’s van Jun’s Kitchen dan Jun zelf. Want eigenlijk zien we de Japanner vrijwel nooit in beeld. Zijn katten daarentegen des te meer. Want die kijken altijd toe als Jun aan het koken is. Wat heet: ze gaan zelfs mee in de fietsmand naar telers en groentetuinen.

Jun's Kitchen Youtube

Jun’s Kitchen

De video’s van Jun’s Kitchen zijn uiterst rustgevend, omdat hij met volledige toewijding snijdt, bakt, hakt en frituurt. Het is ongelofelijk dat hij geen professionele chef is, want zo komt hij bijna wel over. Hij maakt bijvoorbeeld zelf tofu (van rauwe sojabonen!) of een complete boom met kersenbloesem van tempurabeslag.

Zijn katten hebben meestal the best seat in the house: die kijken toe vanaf luie stoelen die strategisch voor het aanrecht zijn geplaatst. Af en toe laat Jun zijn katten ruiken aan de ingrediënten. Maar opeten? Dat doet de videokok toch liever zelf. En geef hem eens ongelijk.

Hieronder een paar van onze favoriete video’s van Jun’s Kitchen. Bekijk de rest op zijn Youtube-kanaal.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.