Redactie
Redactie Restaurants 5 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

Lavinia

Lavinia in de Kerkstraat is een walhalla voor de vege- of flexitariër: 80 procent van de gerechten is vegetarisch en de overige 20 procent is gemaakt met vis of vlees.

Voor een gezonde lunch of diner ben je hier aan het goede adres! Als je het pand met de beschreven ramen binnengaat, komt er je als eerste al een heerlijke geur tegemoet. Eigenaresse Sonia heeft jarenlang ervaring met catering op hoog niveau, maar was ook toe aan een fijne lunchroom waar ze haar culinaire creaties aan gasten kan voorschotelen.

IMG_6405IMG_6407IMG_6408

Lavinia doet denken aan een gezellige huiskamer waar tafels met niet matchende stoelen, grote boeketten bloemen in hippe vazen en boekenkasten met tientallen kookboeken staan. De open keuken zorgt ervoor dat je kunt meekijken hoe de lekkernijen bereid worden.

De gerechten van de dag staan uitgestald in de vitrine en aan de muur vind je planken met homemade delicatessen en andere lekkernijen. De gerechten in Ottolenghi-stijl, die licht, fris, vegetarisch en smaakvol zijn, kun je hier ter plekke opeten of meenemen. Lavinia werkt met dagverse producten en veel raw foods. En ook niet geheel onbelangrijk: er is veel keus aan zoet gebak, van een ouderwetse appeltaart tot aan raw energy candy, gemaakt met kokosrasp, noten en dadels.

Wij werden blij van de gegrilde aubergine met tahin, een salade van rode quinoa met noten en heerlijke flammkuchen (een soort dunne pizza’s) met rauwe zalm, zeewier en wasabimayonaise.

Lavinia is maandag & dinsdag van 08.40 tot 16.30 geopend en de rest van de week van 08.30 tot 22.00 (zaterdag & zondag vanaf 09.30).

IMG_6410IMG_6411IMG_6412IMG_6415IMG_6417

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.