Redactie
Redactie Afhalen 5 feb 2014
Leestijd: 2 minuten

Pomorosso

Op de Amstelveenseweg in Amsterdam zit een heerlijke Italiaanse traiteur/pizzeria. Ideaal voor als je even geen zin hebt om te koken! Hun motto luidt: ‘sollo prodotti Italiani‘ (enkel Italiaanse producten) en dat maken ze ook absoluut waar.

De twee kundige heren in de keuken hebben een uitstekende koksopleiding gevolgd in Italië en dat komt naar voren in de gerechten en pizza’s die ze maken. Naast dat, verkopen ze ook een aantal Italiaanse producten zoals wijnen, bieren, savioardi (Italiaanse lange vingers), risotto en pasta. Een ultieme Italiaanse sfeer hangt er en de televisie laat constant Italiaans voetbal zien.

Je kunt de gerechten en pizza’s meenemen, maar je kunt ook plaats nemen aan één van de paar tafeltjes die er staan. Ook handig voor als je even moet wachten op je pizza die vers wordt gemaakt. Hartje zomer kun je zo doorrollen naar het Vondelpark om daar je lekkernijen op te eten.

NSFW NALDEN

Bij Pomorosso haal je de heerlijkste salades, hapjes zoals artisjokhartjes in knoflook en gegrilde aubergine, broodjes en pizza’s met een perfecte bodem. Probeer eens de pizza met peer en gorgonzola: een verrassende en heerlijke smaak! Vind je één pizza te weinig? Dan kun je ook een extra grote familiepizza bestellen. En last but not least: de beste tiramisu en cannoli liggen hier in de vitrine en zijn meer dan zeker een hapje waard!

De traiteur is zo succesvol dat de eigenaren Elio en Tony ook een restaurant zijn begonnen aan de Ceintuurbaan waar ze de heerlijkste gerechten serveren (puur om daar op te eten, niet voor de afhaal). Altijd met seizoensgebonden producten en alles met de hand gemaakt. Zeer authentiek!

Bij het restaurant op de Ceintuurbaan kun je lunchen en dineren (behalve op dinsdag) en de traiteur/pizzeria op de Amstelveenseweg is van dinsdag tot en met zondag geopend.

NSFW NALDEN

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.