Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 27 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Dikke Mic in Rotterdam: karaoke met streetfood van Ron Blaauw

Wierpen we eerder al een balletje bij Mooie Boules, momenteel warmen we onze stembanden op voor Dikke Mic. Waarom juist daar? Omdat we een volle avond vermaak hebben mét als hoogtepunt streetfood van de hand van sterrenchef Ron Blaauw. Natuurlijk zijn we benieuwd naar het menu, maar wat ons minstens zo bezighield: met welk nummer krijgen we Ron sowieso de karaokebooth in?

Dikke Mic

Geloof het of niet, maar deze karaokebar is ontstaan uit noodzaak. De kleine karaokekamer in de naastgelegen Mooie Boules was namelijk zo’n doorslaand succes dat een karaokebar een logische volgende stap was. Wat we kunnen verwachten? Allereerst, dat een ticket richting Japan geannuleerd kan worden. Je waant je namelijk in de smalle straatjes van Tokyo, te midden van 8 (!) privé karaokezalen.

Dikke Mic
Fotografie: Jeancarlo Nunes dos Anjos

Het menu

Vergeet het gemengde bittergarnituur en de leverworst op XL schaal, dit is karaoke in stijl. En dat betekent Aziatische streetfood volgens Ron Blaauw. Denk aan happen als takoyaki van octopus, taco’s met makreel en limoenblad, barbecue ribbetjes met hoisin, tempura van broccoli met yuzu en zo kunnen we nog wel even doorgaan. We vrezen dan ook dat voor ‘t eerst ooit er gevochten gaat worden om het eten in plaats van de microfoon.

Het favoriete karaoke-nummer van Ron himself

Waar we op hoopten, klopt: Ron kruipt zelf ook regelmatig achter de microfoon. Hoorden we ‘m eerder Feyenoord toezingen – zie het bewijs hieronder – na grondig onderzoek vertelt hij ons zijn go-to nummer: Angels van Robbie Williams. Naast dappere types als Ron heb je ook bezoekers – wij niet trouwens – met podiumvrees. Ook daar heeft team Dikke Mic aan gedacht: naast de streetfood bar en klein-Tokyo vind je een volledig ingerichte arcadehal in het pand. Met air-hockey en meer van dit soort sfeerverhogende spellen. Lastig kiezen dus.

Rotterdam

Je weet wat je te doen staat: schraap die keel en ga met een lege maag én een lijst met favoriete nummers richting Dikke Mic in Rotterdam. Reserveer vooraf wel even je favoriete ruimte afhankelijk van de grootte van je zangkoor.

Het adres van Dikke Mic in Rotterdam:

Vijverhofstraat 47
Kijk voor meer info en de openingstijden op de website.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.