Redactie
Redactie Aziatisch 5 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Japans restaurant EN Amsterdam

Jarenlang was Yamazato in het Okura hotel hét restaurant voor liefhebbers van de Japanse keuken, maar sinds de komst van EN Amsterdam hebben ze er een gevaarlijke concurrent bijgekregen. 

Stil en zonder aankondiging was EN opeens het gesprek van de dag in de Nederlandse gastronomie. Óf men had er al gegeten en kwam lyrisch naar buiten, óf het restaurant stond op de culinaire bucket list.

Gelegen aan de Dusartstraat (De Pijp) met een niet al te mooi ogend uiterlijk valt EN op z’n zachtst gezegd niet op. Maar laat je niet afleiden door het voorkomen, want binnen in de keuken weten ze duidelijk wat smaak is. Neem dus plaats aan de bar met zicht op de sushichef, of aan één van de tafeltjes en geniet!

Van Yamazato naar EN

Jarenlang werkten Ryuji Ikemizu en Ken Osawa als gastheer en kok bij Yamazato, en hadden ze een doel voor ogen: een eigen Japans restaurant openen met dezelfde kwaliteit als bij het Okura, maar dan voor een leukere prijs.

Of het ze gelukt is? Meer dan. De gerechten zijn iets uitbundiger dan de traditionele look van Yamazato, en dat mag de pret zeker niet drukken.

Ken Osawa en Ryuji Ikemizu voor EN Amsterdam

Sushi, sashimi en meer

Het menu is geïnspireerd op de traditionele Kaiseki keuken, waarbij een vaste volgorde van koud naar warm wordt gehanteerd en het seizoen centraal staat.

Elke maand veranderen de gerechten en er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van Japanse ingrediënten en lokale producten.

Je kunt er terecht voor een volledig menu, maar ook gerechten à la carte. Daarnaast is er nog een menukaart met sushi en sashimi, en is de keuze uit sakés en andere Japanse dranken opvallend groot.

De prijzen liggen iets hoger dan bij een standaard Japanner in de stad, maar een stuk lager dan bij bijvoorbeeld Yamazato.

Kijk voor meer informatie op de website of Facebook-pagina


Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.