Redactie
Redactie Culinair nieuws 5 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Eindelijk: zoet-hartige donuts van Chicks Love Donuts in de Foodhallen

Wij zijn dol op donuts, en in Amerika zie je ze al in allerlei heerlijke varianten – soms zelfs hartig, met bacon of kip. Jammer genoeg konden we die tot nu toe nog niet vinden in Nederland. Tot nu, want Chicks Love Donuts openen in de Amsterdamse Foodhallen!

De van oorsprong Koreaanse zussen Lin en Suzanne Helderman willen met hun stand een nieuwe donutcultuur in Amsterdam beginnen.

Hartig & zoet

Geïnspireerd door ontbijtjes die in staten als Mississippi en Louisiana worden gegeten, namelijk wafels met fried chicken, nemen Lin en Suzanne hun geliefde donut ook met een korreltje zout. Chicks Love Donuts introduceert een Koreaanse variatie op het Amerikaanse comfort food. Op je bordje krijg je een versgemaakte donut én gefrituurde kip – de perfecte balans tussen hartig en zoet.

Samen met chef Jaymz Pool van Yokiyo ontwikkelden ze de ultieme Korean fried chicken. Op het menu vind je de “Hot Chick” en een “Mean Chick”, maar voor de vegetariërs is er ook een “Fake Chick”, van de Vegetarische Slager. Veel trek? Je kunt je menu ook supersizen naar de Fat Chick.

Liever alleen zoet?

Liever alleen een donut en geen kip? Donuts zijn ook los te koop én in grote getalen vooraf te bestellen. Chicks Love Donuts blijft vier maanden in de Foodhallen, daarna zal een andere tijdelijke standhouder zijn opwachting maken in de indoor food market.

Foodhallen
Bellamyplein 51, Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.