Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 27 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Indo Food House in Utrecht Leidsche Rijn: hippe & frisse Indische gerechten

Denk je aan de Indische keuken, dan denk je waarschijnlijk aan eethuisjes met wajangpoppen aan de muur en teakhouten meubelen. Maar in de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn zit een Indische hotspot met neonletters, roze fluwelen banken en junglebehang. Belangrijker nog vinden we dat je hier superlekkere Indische gerechten kunt eten, die zijn opgefrist en opgehipt.

Nieuwe generatie

Het is wel duidelijk dat Rani en Sinco – de tweelingbroers die deze hotspot uit de grond hebben gestampt – zin hadden om een frisse wind door die Indische keuken te laten waaien.

Andere Aziatische keukens, zoals de Vietnamese, Koreaanse en Japanse zie je al veel vaker terug in vernieuwde vorm (zowel qua concepten als gerechten). Maar rondom de Indische keuken was er nog weinig beweging. Terwijl de smaken zich toch perfect lenen om leuke, nieuwe dingen mee te doen en mee te groeien met een nieuwe generatie.

Djeroek poeroet-mayonaise

Indo Food House laat alvast zien hoe dat moet. Ze hebben een leuke lunchkaart met broodjes rendang daging (lekker met o.a. pickled mango!) of met een rendang kroket, of een frisse bowl met ayam ketjap en smoor terong (sticky gesmoorde aubergines). Ook de steamed buns zijn rond middaguur van de partij: met krokante kip, atjar en djeroek poeroet-mayonaise (limoenblad).

De onmisbare rijsttafel is er ook – daar kun je dan toch nog altijd niet omheen als je Indisch zegt – en ‘s avonds stel je je eigen nasi rames samen. Mét vegan opties (smoor bloemkool bijvoorbeeld) en leuk en kleurrijk opgemaakt.

Afhalen

Bestel je een lemper (voor wie ‘m niet kent: die Indische snack van kleefrijst met kip en specerijen), dan krijg je hier geen keurige rijstrol in plasticfolie, maar een soort sandwich van plakken kleefrijst, samengebonden met een stukje pandanblad. Vinden we leuk.

Je oude Indische oom vindt het waarschijnlijk niks (“dit is niet zoals oma het maakte”), maar wij hopen alleen maar dat er meer van dit soort initiatieven rondom de Indische keuken komen.

Je vindt Indo Food House aan de Grauwaartsingel 300 (Leidsche Rijn Centrum) in Utrecht. Openingstijden: dinsdag t/m zondag. Afhalen kun je er ook. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.