Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 28 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Brandt & Levie openen een SALAMI pop-up voor hun 10-jarig bestaan

De worstenmakers van Brandt & Levie vieren hun 10-jarig jubileum. En hoe! Zo openen ze een SALAMI pop-up in Amsterdam met culinaire braadworsten met experimentele smaken. Daarnaast brengen ze hun eigen SALAMI Magazine uit én verschijnt er een nieuwe, feestelijke droge worst.

Het verhaal van de worstenmakers achter Brandt & Levie leest als een boek (en dat is er dan ook: De worst story). Van hun avontuur in Italië, waar ze stage liepen bij de meesters als Dario Cecchini en de familie Savigni, tot aan hun eigen worstenmakerij.

De producten van Geert van Wersch, Jiri Brandt en Samuel Levie – die zich er nog altijd voor inzetten om Nederland beter vlees te laten eten – zijn tien jaar na de start van Brandt & Levie wijdverbreid verkrijgbaar.

SALAMI pop-up

En dat moet gevierd. Het jubileum van het drietal wordt feestelijk afgetrapt met een pop-up worstwinkeltje aan het Hugo de Grootplein 7 in Amsterdam. Van 8 tot 10 oktober scoor je hier negen nieuwe culinaire braadworsten in exclusieve smaken als mapo tofu, Mexicaanse mole en groene chorizo van varkenshart. Willen we.

Ook wordt er in de SALAMI pop-up op zaterdag en zondag een brunch van drie gangen geserveerd. Er is een beperkt aantal zitplaatsen, die vanaf deze week te reserveren zijn via de socials van Brandt & Levie.

Brandt & Levie
Bron: Brandt & Levie

Nieuwe droge worst

Een jubileum van Brandt & Levie is natuurlijk niet compleet zonder jubileumworst. De droge worst, met saffraan en hazelnoten uit Piemonte, ligt vanaf 8 oktober in de winkel.

Het is de eerste worst van het drietal die geheel bestaat uit circulair biologisch vlees, afkomstig van Berkshire-varkens van “varkensfluisteraar” Kees Scheepens uit Oirschot. De varkens worden met biologische reststromen gevoerd en de mest wordt op een klimaatneutrale manier opgevangen en gewerkt.

SALAMI magazine

Met een team van chefs, journalisten, schrijvers, fotografen en illustratoren lanceert Brandt & Levie dan óók nog een eigen magazine: SALAMI Magazine. Met onder andere recepten van Amsterdamse chefs en de favoriete worstrecepten van Yvette van Boven.

Het magazine is vanaf 8 oktober te koop bij speciaalzaken.

SALAMI magazine
Bron: Brandt & Levie

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.