Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 11 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Hokkai Kitchen in IJmuiden: het geheime adresje waar alle chefs sushi gaan eten

Weten waar je goed moet eten? Afkijken waar topchefs graag tafelen is daarvoor een goede strategie. Wat dat betreft is Hokkai Kitchen in IJmuiden een erg geliefd adres: een verstopte parel voor sushi met hoofdletter S.

Mogen we je voorstellen aan deze sushiparel?

Eén en al lof

Hoor of lees je over Hokkai Kitchen? De kans is groot dat het restaurant met niks dan lof omschreven wordt. Voor één keer is dat niet te mooi om waar te zijn: Hokkai is inderdaad een verborgen parel waar alleen het beste van het beste geserveerd wordt.

En met verborgen bedoelen we dan ook echt verborgen: Hokkai zit immers verstopt tussen de industrieterreinen in IJmuiden. De beloning om jezelf daarnaartoe te begeven is groot: het allermooiste uit de zee, op de allerbest mogelijke manier bereid.

Hoe spelen ze dit klaar?

Hoe ze dat in hemelsnaam kunnen garanderen? Door het feit dat ze al dertig jaar ervaring hebben met het verwerken van vis volgens Japanse technieken. Dat gebeurt ten eerste bij de inkoop ervan: weten hoe en op welk moment je vis uit de zee moet halen is een vak op zich. Voor een restaurant is het niet vanzelfsprekend om die expertise zelf in huis te hebben, een troef waarmee Hokkai zich kan onderscheiden.

Zo komt het dus dat het lekkerste uit de zee er zonder tussenpartij op je bord belandt, nadat chef Kuniyoshi Othowara daar zijn sushiskills op heeft losgelaten.

Nog een bijzonderheid aan deze zaak is dat de uitzonderlijke expertise toelaat om ook minder gangbare vissoorten te serveren. Yes: bij Hokkai weten ze inderdaad hoe je mul, wijting of rode poon volgens de regels van de kunst – en uiterst aantrekkelijk – serveert. Geen wonder dat topchefs daar maar wat graag een tafeltje reserveren.

Hokkai Kitchen bij je thuis

Dolenthousiast na dit artikel, maar kom je nou niet zo gauw in IJmuiden? Tof nieuws: bij supermarktapp Crisp kun je sinds kort producten van Hokkai scoren, van dezelfde kwaliteit als wat je in het restaurant mag verwachten. Met hun zalm, coquilles en horsmakreel kun je jezelf trakteren op schitterende vis; met ebi fry en kakiage is ook het departement snacks vertegenwoordigd.

En dan zijn er ook nog sake, miso, tonijnflakes, sake en sojasaus van Hokkai, gewoon via de app te bestellen. Jezelf trakteren op wat lekkers? Je weet wat je te doen staat.

Adres en openingstijden Hokkai Kitchen

Egmondstraat 2,

1976 BR IJmuiden

Hokkai Kitchen is geopend van woensdag t/m zaterdag voor lunch en diner.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.