Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 5 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Dit zijn crème brûlée donuts (met een krokant suikerlaagje!)

Zoetekauwen opgelet: er is nu een cross-over tussen een donut én crème brûlée. Jawel: een bekende donutketen met zaken in Washington, Virginia en Los Angeles serveert deze crème brûlée donuts. Met een knapperig suikerlaagje en een vloeibare binnenkant. Oh la la…

Fried chicken en donuts

Astro Doughnuts & Fried Chicken is een keten uit Washington (Amerika) die deze guilty pleasure bedacht. Zij specialiseren zich in knapperige gefrituurde kip en donuts.

Aparte combinatie? Niet echt: zo hebben ze ook een eigen draai gegeven aan de Amerikaanse klassieker chicken & waffles. Hun gefrituurde kip gaat op een huisgemaakte hartige donut met sla, tomaat, augurk en saus.

Crème Brûlée donuts

Nog populairder zijn hun crème brûlée donuts. Deze donuts zijn vierkant, krijgen een glazuurlaagje en worden daarna nog besprenkeld met suiker. Die wordt vervolgens gekarameliseerd met een gasbrander.

Zo ontstaat dat beroemde brûlée-laagje, waar je met je lepel tegenaan kunt tikken. Als je goed oplet, hoor je hetzelfde krakende geluid als je de donut breekt. De donuts worden ook nog gevuld met banketbakkersroom, zodat je het echte crème brûlee-idee krijgt.

Waar eet je ze?

Trek gekregen? Wij ook. In Nederland kun je crème brûlée donuts eten bij het fantastische Harewood Bakery in Amsterdam.
Geen fan van donuts? Dan is deze cappuccino crème brûlée misschien meer jouw ding.

De filialen van Astro Donuts & Fried Chicken in Amerika vind je op hun site.

crème brûlée donuts
Bron: Astro Doughnuts & Fried Chicken

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.