Redactie
Redactie Restaurants 25 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

Felix Pakhuis

Antwerpen is wat ons betreft de ideale uitvalsbasis voor een gastronomisch weekend. Op een paar uurtjes afstand van de meeste plekken in Nederland brengt de trein je rechtstreeks naar het centrum en vind je er een keur aan fijne culinaire plekjes, waaronder Felix Pakhuis. 

In de hippe buurt ‘t Eilandje, in het Noorden van Antwerpen, vind je het prachtige Felix Pakhuis. Dit historische pand heeft sinds 2009 een grote transformatie ondergaan en is een plek waar iedereen zich thuisvoelt. Niet alleen de gasten, maar ook de leveranciers waarmee wordt samengewerkt, de artiesten die komen optreden en natuurlijk de medewerkers die elke dag weer klaarstaan.

Het doel van de twee gepassioneerde eigenaren is niet alleen het creëren van een thuis, maar ook een plek waar ‘het betere leven’ centraal staat.

Van ontbijt tot diner

Bij het Felix Pakhuis kun je logischerwijs terecht voor fijne gerechten, gemaakt van seizoensproducten en kruiden uit hun eigen tuin.

Met name het ontbijt is om van te dromen: op zon- en feestdagen kun je hier aanschuiven voor een uitgebreid buffet, met croissants, eitjes, charcuterie, salades, vis en meer, de lekkerste sappen en een flink assortiment desserts.

Maar, ook de rest van de dag kun je hier je culinaire hart luchten. Als het weer het toelaat gaat het prachtige aan het water gelegen terras open en kun je genieten van gerechten bereid op de Boretti-barbecue.

Laat je verrassen door de smaakvolle combinaties om te delen, zoals tataki van rund met burrata, pulpo met gekonfijte citroen, salade met gepekeld speenvarken en een halve kreeft met een glaasje (of twee) champagne.

Tot slot is er nog de Balls & Glory Corner: een gedeelte van het pakhuis dat speciaal is ingericht door de heren van de geweldige gehaktballenzaak.

Zoals je misschien al is opgevallen is dit niet de ideale plek voor vegetariërs, zo staan op de zomerkaart slechts twee gerechten zonder vlees en vis. Een puntje waar ze wat ons betreft zeker aan mogen werken.

Je voorraadkast aanvullen

Dat het pakhuis de ideale plek is voor foodies wordt des te duidelijker door de mArkt (ja, dat schrijf je zo;)) en ingebouwde winkel. In de mArkt geniet je van een kop koffie en iets lekkers, en kun je werkelijk alles kopen wat je ziet. Van de koffie in je kopje tot het porselein en de stoelen.

Omdat dit een groot succes bleek, werd besloten om ook een inpandige winkel te openen. Hier vind je delicatessen en andere ingrediënten van over de hele wereld. Van Italiaanse pasta’s tot tapenades uit Kroatië en van Zweeds knåckebröd tot Nederlandse confituren. Hier vind je de perfecte aanvulling voor je voorraadkast.

Je vindt het Felix Pakhuis aan de Godefriduskaai 30 te Antwerpen in de buurt ‘t Eilandje. Reserveren kan via de website, waar je tevens de agenda met evenementen, workshops en optredens vindt.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.