Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Inspiratie 18 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Video: Zweedse pannenkoeken zelf maken

De Zweedse keuken staat bekend als eenvoudig, maar wel heel smaakvol. Zo ook de populaire Zweedse pannenkoeken. Tijd dat wij deze ook eens gaan proeven! In deze video legt Lindsay Strand uit hoe je deze maakt.

Wat zijn Zweedse pannenkoeken?

Wij bereiden onze Nederlandse pannenkoeken veelal met bloem, melk en eieren. Als topping doen we er poedersuiker of stroop op. In Zweden pakken ze dit ietsje anders aan. De textuur van Zweedse pannenkoeken is vrij zacht en vergelijkbaar met Franse crêpes. Maar ook de smaak verschilt. De Zweedse pannenkoeken smaken meer naar wafels. Dat komt mede door de fruitige jam en fruit (naar keuze) als topping op de pannenkoeken.

Swedish Pancakes – Sweet Talk with Lindsay Strand

Smaller and thinner than their American counterparts, Swedish pancakes are quite tender and comparable in texture to French crepes. Watch Lindsay Strand as she creates one of our most popular recipes. Get the recipe: https://www.marthastewart.com/315718/swedish-pancakes Subscribe for more easy and delicious recipes: http://full.sc/P8YgBt ————————————————————— Want more?

Zweedse pannenkoeken maken

In Zweden is het traditie om pannenkoeken te maken voor het hele gezin. Het leuke is dat Lindsay Strand ook in de video vertelt welke tradities – ja het zijn er twee! –  haar familie hanteert bij het maken van de pannenkoeken.

Ook geeft ze een aantal tips waar je op moet letten bij het maken van Zweedse pannenkoeken. Zo gooit ze er niet te veel suiker bij, omdat er genoeg suiker zit in de toppings. En het is belangrijk om volle melk te gebruiken. Waarom? Dat en meer handige tips vertelt ze in de video!

Zweedse pannenkoek
Martha Stewart

Meer over pannenkoeken bakken:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.