Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 12 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Ga eens ramen eten op de vierde verdieping van de Dun Yong in Amsterdam

Je moet dan wel flink wat trappen opklauteren, maar spijt zul je niet gauw krijgen van een beklimming naar de zolder van Dun Yong. De ramen die je in deze lunchbar kunt bestellen zijn niet alleen voortreffelijk, het uitzicht op de Amsterdamse binnenstad krijg je er gratis bij.

Tokoliefde

Onze liefde voor Aziatische supermarkten is groot. Heel groot. Uit weinig dingen halen we immers meer plezier dan uit toko’s afspeuren naar mysterieuze producten, de lekkerste dumplings of de pittigste peperpasta’s. Niet voor niets hebben we dan ook een rubriek met de beste Toko Finds van de Culy-redactie, waarin we regelmatig onze tips delen.

Dat maakt dat we geregeld te vinden zijn in het Amsterdamse Dun Yong. Deze imposante toko op de Wallen telt maar liefst vier verdiepingen, met naast Aziatisch lekkers ook een afdeling keukengerei en servies. Dat je daar heel wat parels kunt scoren, staat dus buiten kijf. Toch vind je de grootste parel niet in de winkel zelf, maar in de lunchroom die op de vierde verdieping zit.

Ramen bij Dun Yong

Het interieur in deze eetgelegenheid is dan wel eenvoudig en basic, de gerechten zijn dat allerminst. Bovendien is het uitzicht vanaf die vierde verdieping fantastisch, scoor dus liefst een plekje bij het raam. Over ramen gesproken: dat is waar ze bij Dun Yong het bekendst om staan en die zijn dan ook waanzinnig. Wij vinden zelfs dat ze makkelijk kunnen concurreren met die van onze andere favoriet: Ramen Kingdom. Dat zegt heel wat!

Daarnaast heeft de kaart ook nog een rits andere Japanse gerechten als okonomiyaki, yakisoba of gyoza. En oh ja: ze hebben er ook takoyaki, een soort gefrituurde octopusbolletjes, welke worden getopt met bonito flakes, gedroogd zeewier, mayonaise en tare (een soort teriyaki saus). En als je deze goddelijkheden óóit hebt geproefd, dan weet je dat we dat dit eigenlijk al reden genoeg is om in sneltempo naar die toko te hollen.

Adres en openingstijden lunchroom Dun Yong:

Stormsteeg 9, 4de verdieping
1012 BD Amsterdam

Lunchen bij Dun Yong kan alle dagen tussen 12:00 en 16:30.

ramen bij Dun Yong
Bron: Winnie Verswijvel

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.