Redactie
Redactie Dineren 5 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

De Kop van ‘t Land

Dat vegetarische gerechten verre van saai kunnen zijn bewijst Ewout Faase in zijn restaurant de Kop van ‘t Land. De chefkok kookt zonder vlees en vis, en verwerkt de meest bijzondere groentesoorten in zijn gerechten. En dat leverde de titel ‘Duurzaam Restaurant van het Jaar’ op, die werd toegekend door Gault Millau.

Citroenkomkommer, paarse bloemkool en coeur de boeuf tomaten: het is slechts een greep uit de ingrediënten die Ewout Faase in zijn gerechten verwerkt. Groenten spelen bij hem altijd de hoofdrol en die zijn overwegend van biologische teelt.

Faase vertelt aan Gault Millau: ‘Onze groenteleverancier maakt afspraken met regionale producenten. Hij zorgt ervoor dat er in elk seizoen verse groenten beschikbaar komen. In de winter en het vroege voorjaar is dat helaas lastig, dan gebruik ik ook niet-biologische spullen uit Spanje en zo. Zuivel halen we in Baambrugge. Ze hebben ook een enorm aanbod van Nederlandse kazen. Daar werk ik graag mee.’

Bij Kop van ‘t Land werken ze uitsluitend met verrassingsmenu’s: van drie tot zes gangen, eventueel met een extra gang Nederlandse kazen en al vanaf €33,50. De gerechten worden afgestemd op het seizoen en het marktaanbod en daarom wisselt het menu wekelijks.

Naast het menu, staat ook het restaurant letterlijk dichtbij de natuur, gelegen aan de rivier de Nieuwe Merwede, en op de rand van de Dordtse polders en Nationale Park de Biesbosch. Wil je even helemaal tot rust komen? Blijf dan ook slapen en combineer je bezoek met een mooie fiets- of wandeltocht.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.