Redactie
Redactie Dineren 5 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

*Restaurant Perceel

In juli 2010 openden chefkok Jos Grootscholten en gastvrouw Sharon Tettero samen Restaurant Perceel in het Oude Raadhuis in Capelle aan den IJssel. In een mooi pand met hoge plafonds en veel ramen runt het stel samen een prachtig restaurant dat gastvrijheid en bijzondere smaken hoog in het vaandel heeft staan.

Zowel Jos als Sharon deden inspiratie en ervaring op in verschillende restaurants, waaronder restaurant Noma in Kopenhagen waar zij samen stage liepen. Toen ze klaar waren voor een eigen zaak openden ze Restaurant Perceel in Capelle aan de IJssel.

En met succes: al na zestien maanden werd het restaurant bekroond met één Michelinster. Én werd Jos in 2012 uitgeroepen tot ‘Belofte van het Jaar’ door de Gault Millau.

‘Perceel’ verwijst volgens Jos naar: ‘…een leeg stuk grond waar je zelf invulling aan kunt geven’, zo is op de website van Restaurant Perceel te lezen. Kruiden, eetbare bloemen, slasoorten en groenten als komkommertjes, spitskool en broccoli kweekt hij zelf, naast het raadhuis. En die vind je weer terug in de gerechten op het menu.

Bij Perceel heb je keuze uit een vier- of zesgangenmenu, vanaf 55,-. À la carte kan ook. Met hun gerechten proberen Jos en Sharon zoveel mogelijk te verrassen met bijzondere smaakcombinaties. Denk aan: makreel met pompoen, pompoenpitjes en mosterdblad. Maar ook: schol met grapefruit, peterselie, aardpeer en boleet en oesters met lauwwarme gemberboter en sojasaus.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.