Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 31 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Drink koffie uit een ijshoorntje bij The Cone Masters in Amsterdam

Hurry hurry: op naar de Vijzelgracht 41 in Amsterdam. Want daar vind je t/m 18 juni een pop-up store van The Cone Masters. Het eerste adresje in Nederland waar je koffie drinkt uit een ijshoorntje, gevuld met chocolade.

Koffie in een ijshoorntje

Vanaf het moment dat mede-oprichter Floris de Laat in Zuid-Afrika zijn kopje koffie in een ijshoorntje geserveerd kreeg, was hij hooked. The Cone Masters halen het idee nu naar Nederland.

“Het zit ‘m in de combinatie koffie en chocolade”, vertelt zijn collega Elise ons in de zaak. Ze zijn de pop-up met z’n vieren gestart, als onderdeel van hun studie bedrijfskunde. “Het bittere in de chocolade en in de koffie gaan heel goed samen. Denk maar aan een chocolaatje bij de koffie.”

The Cone Masters

Culy proeft

Doordat de koffie de chocolade verwarmt, smelt ‘ie een beetje, waardoor je bij elke slok wat chocolade proeft. Bovendien heb je daarna nog het hoorntje over om helemaal op te eten: net een grote chocoladekoek.

Die blijft trouwens goed krokant, ondanks de hete koffie. “Je moet niet een half uur wachten met drinken, maar dan zou je koffie ook koud zijn”, zegt Elise.

Maak ook niet de fout om eerst je tanden in het hoorntje te zetten – weersta de verleiding. Je drinkt éérst je kopje koffie op en eet daarna het koekje op. Anders gaat je shirt eraan.

The Cone Masters

Wit, puur of melk

The Cone Masters serveert in principe alle soorten koffie in een hoorntje van een gewone koffie tot aan een dubbele espresso of een cappuccino. Ook kun je kiezen of je een ijshoorntje met witte, pure of melkchocolade wil.

De koffie is van Ravott uit Voorhout, de chocolade komt van Chocolaterie Geleijnse. De vier jonge ondernemers achter de pop-up hebben de ijshoorntjes daar zélf stuk voor stuk gevuld met chocolade.

Je kunt de koffie uit een ijshoorntje van The Cone Masters nog proeven t/m 18 juni, daarna wordt de pop-up weer opgedoekt.

The Cone Masters
The Cone Masters
The Cone Masters

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.