Redactie
Redactie Restaurants 24 aug 2016
Leestijd: 3 minuten

TARTAR-IA in Wolf Atelier voor steak-, tonijn- én aubergine tartaar

Michael Wolf opende vorig jaar al zijn prachtige Wolf Atelier in hartje Amsterdam, maar gooide er onlangs een verbouwing tegenaan én opende een in-house TARTAR-IA. Culy ging op bezoek en genoot van steak-, tonijn- én aubergine tartaar!

Let op: Dit restaurant is permanent gesloten

Wolf was eerder werkzaam bij (sterren)zaken als (wijlen) ***Oud Sluis, Envy en **Vila Joya, maar vond het tijd voor een eigen zaak. De oude spoorbrug bij het Westerdok en het IJ was al jaren gevuld met een restaurant, maar na een faillissement en pop-up Le Coq schreef de gemeente een wedstrijd uit voor een vernieuwend idee.

Wolf Atelier in Amsterdam

De van oorsprong Oostenrijkse kok won en sinds vorig jaar zomer kan je op toegankelijke wijze genieten van zijn briljante kookkunsten. Culy was al fan, maar door de komst van de TARTAR-IA (juist: een plek waar de steak tartaar centraal staat) groeide het enthousiasme nog meer. Tijd voor een kijk én proefje!

TARTAR-IA

De TARTAR-IA is dagelijks geopend tot 17:00, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Zo kun je genieten van maar liefst 6 tartaars, variërend van vlees tot vis en zelfs vega. Per soort kan je kiezen uit 100, 150 of 200 gram, waardoor je bijvoorbeeld ook kunt genieten van meerdere soorten tegelijk. De prijzen lopen van €10,- voor de kleinste vega variant tot €21,- voor de grootste tartaar van tonijn.

Naast de tartaar is er nog een kleine kaart met extra’s, zoals een kommetje friet (€3,-), een simpele salade (€3,-), brood met olie (€3,-), oesters (€3,- per stuk), én een klein tartaartje naar keuze (€4,-).

Culy ontdekt

Hoewel het zonnige terras er heerlijk bij ligt, besluiten we door de harde wind buiten toch plaats te nemen in het vernieuwde (en nu nóg mooiere) restaurant. Overal waar je kijkt zijn ramen, de tafeltjes zijn van prachtig licht hout en de accenten zijn zeegroen met mat goud. In één woord: prachtig!

We proeven vier van de zes tartaars: de klassieke steak tartaar, de Aziatische variant van steak met yuzu, soja en wasabi, tonijntartaar (Yellowfin) met radijsjes en wasabi en de vegetarische auberginetartaar met parelcouscous.

Allen zijn hoog op smaak, maar de klassieker met een gepocheerd eitje en haringkaviaar, en het heerlijk frisse vegetarische gerecht steken er met kop en schouders bovenuit. De andere twee zijn ook lekker, maar de smaken van het vlees en de vis worden overschaduwd door de andere ingrediënten.

Erbij genieten we van een (misschien iets te) simpele salade en de lekkerste frietjes met mayo ever. Toe gaan we voor het wentelteefje van brioche met crème anglaise en vanille-ijs, wat werkelijk goddelijk is.

Conclusie

Na een afsluitend kopje koffie gaan we met een broek die op springen staat naar huis. We hebben onwijs lekker gegeten, de porties zijn meer dan genoeg en alles is hoog op smaak. Wel is het jammer dat je het prachtige vlees in de Aziatische steak tartaar en de tonijn amper proeft door de andere overheersende ingrediënten.

We komen hier zeker een keer terug, maar dan wel voor de klassieker en de auberginetartaar. En ja, natuurlijk ook voor de frietjes en het toetje.

Adres TARTAR-IA

Let op: Dit restaurant is permanent gesloten

TARTAR-IA / Wolf Atelier
Westerdoksplein 20, Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.