Culy
Culy Restaurants 8 november 2016

H. Burger sympatieke burgertent in Amsterdam

We hebben er een nieuwe burger bij in Amsterdam: H.Burger. En deze fijne tent aan de De Clercqstraat is heel anders dan de meeste burgerrestaurants.

Normaal zijn burger joints vaak donker, rumoerig en gezellig rommelig. Zo niet H. Burger; deze sympathieke zaak is licht, fris en rustig. Eigenaar Youssef Bouali vertelt vol enthousiasme over zijn concept; hij wil méér zijn dan alleen maar een burgertent.

Een burger met extra veel krokante bacon

b39c9f58-c491-4e7f-a072-7866899c9d2e

Het menu is klein maar fijn. Vijf verschillende burgers op de kaart: de Original met rundvlees op een getoast briochebroodje, ui, tomaat, sla, augurkjes, ketchup en mosterd. Dan is er de Cheeseburger: idem, maar dan met kaas. Fijn is dat de ingrediënten allemaal goed door komen; zo krijg je geen laffe stukjes augurk, maar lekker dikke pickles.

De H. Burger is onze favoriet: zoals de Original, maar dan met heerlijk stukjes krokant buikspek. Geen plakken bacon dus, maar kleine bits zodat je bij elke hap spek proeft. De saus erbij is heerlijk.

hamburgers-bij-h-burger0001

Er is een kipburger (geen patty van gemaalde kip, maar gegrilde kippendij) en een vegetarische optie, met een burger gemaakt van zwarte bonen, mais en walnoten.

Daarnaast zijn er verschillende bijgerechten: chicken wings (in spicy en niet-spicy), handgesneden frietjes met het lekkere schilletje er nog aan, een maiskolf en een groene salade.

De zaak heeft helaas geen alcoholvergunning, dus in plaats van biertjes vind je bijzondere frisdranken in de grote open kast achter de toonbank. Lekkere ginger ales, bijvoorbeeld.

Onderin de zaak wordt een ruimte gerealiseerd, waar binnenkort privédiners en evenementen georganiseerd zullen worden. Ook hangt daar bijzondere kunst van beginnende artiesten. Wij komen dus zeker terug!

hamburgers-bij-h-burger0004hamburgers-bij-h-burger0002 hamburgers-bij-h-burger0003

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
H. Burger sympatieke burgertent in Amsterdam
Sluiten