Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 8 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Een bijzondere brouwerij in Gent: fermentatiebar Cult

In Gent opende onlangs fermentatiebar Cult. Ze noemen zichzelf ook wel een micro-brouwerij, gespecialiseerd in het vervaardigen van gefermenteerde frisdranken en theesoorten.

Hier kun je dus een glaasje van het razend populaire kombucha drinken. Maar ook gemberbier, tarwegras-kombucha-matcha, kefir, kvass, cocktails en frisdranken die door fermentatie tot stand zijn gekomen. Want inderdaad: rot is hot. Fermenteren is interessant, gezond én lekker.

Op en neer naar Gent voor een bijzonder drankje

Waarom die hype? Wel, als je bijvoorbeeld geen alcohol meer drinkt, of wil minderen en óók geen zin hebt om een glas vloeibare suikerklontjes in de vorm van frisdrank achterover te slaan… wat is dan het alternatief? Gezonde frisdrank dus, die bruist door fermentatie.

fermentatiebar Cult
Bron: Cult

Fermentatie barfood

Bij fermentatie laten we ingrediënten rotten door toevoeging van gisten, bacteriën en schimmels. Klinkt niet zo smakelijk, is het wel. En hypergezond bovendien.

Bij Cult wordt nog wel meer gemaakt dan drankjes: zuurdesem voor brood, kimchi… En naast food & drinks serveren ze ook workshops. Gezellig een avondje groenten fermenteren met je vrienden; het is weer eens wat anders.

Fermentatiebar Cult
Bron: Cult

Do try this at home

Toch liever thuis aan de kombucha? Bij Cult geven ze gratis ‘levende culturen’ weg (een soort ‘starters’ waarmee je het rottingsproces in gang kunt zetten) aan de bar, waarmee je thuis je eigen batch kunt maken. Laat van tevoren wel even weten dat je langskomt…

Cult zit nog tot eind december aan de Serpentstraat 28, Gent (België). Daarna zullen ze hun drankjes op de markt brengen.

Openingstijden: donderdag t/m zaterdag van 12:00 uur tot 18:00 uur.

Fermentatiebar Cult
Bron: Cult

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.