Redactie
Redactie Dineren 10 okt 2015
Leestijd: 3 minuten

De Kersentuin

Het lijkt een ware trend om hotelrestaurants nieuw leven in te blazen met de komst van een bekende (sterren)chef. Eerder waren Grand Hotel Krasnapolsky en The Grand aan de beurt en nu is het tijd voor het Bildenberg Garden Hotel in Amsterdam-Zuid. En met de komst van Stefan van Sprang (bekend van **Aan de Poel) heeft Amsterdam er een nieuwe aanwinst bij. 

Kort geleden is De Kersentuin volledig gerenoveerd en zodra je plaatsneemt aan een van de sfeervolle tafels (met comfortabele stoelen, ook niet geheel onbelangrijk) merk je aan niets dat je in een hotel bent. Voor de vernieuwde zaak heeft Stefan van Sprang het menu ontwikkeld, maar staat hij niet dagelijks achter het fornuis.

Op de website lezen we dat Stefan gaat voor “casual dining op niveau met een gezonde dosis flair”, en daar blijkt niets van gelogen.

Culy ontdekt

Net als *Ron Gastrobar serveert De Kersentuin gerechten van het formaat tussengerecht. De prijzen variëren tussen de 15,- en 20,- per gerecht en voor het diner wordt aangeraden drie à vier gangen te kiezen.

Om zoveel mogelijk te kunnen proeven besluiten we acht gerechten waarvan twee desserts te delen. Wat gelijk opvalt is dat er veel gebruik wordt gemaakt van luxe ingrediënten als schelp- en schaaldieren, foie gras en paling. Daarbij zijn de porties groter dan verwacht: na vier gangen zitten we echt vol en constateren we dat drie gerechten ook meer dan prima was geweest.

Gemarineerde en geroosterde zeebaars met artisjok en sinaasappel
Soft shell krab met oesterzwam en milde groene curry
Gamba ‘speciaal’ gefrituurd met curry, sjalotjes en citroengras
Tosti van foie gras met Madeira, zoetzure bietjes en hazelnoot

Leuk is dat elk gerecht op een bijpassend bord geserveerd wordt en we de meest uiteenlopende maten, vormen en kleuren voorbij zien komen. Ook de smaken zijn erg verschillend en de combinaties zijn stuk voor stuk goed gevonden.

Vooral de tosti foie gras is een verrukkelijk, maar ook de gamba ‘speciaal’ (geserveerd met curry, sjalotjes en mayonaise, en geïnspireerd op een frikandel speciaal) en de sparerib in bloody mary saus bij de gebrande entrecôte zijn zo lekker dat we er van dromen.

Zachtgegaarde en gebakken kalfssukade met jasmijn, prei en soja
Gebrande entrecôte met pommes fondant
Sparerib Bloody Mary style

Toe krijgen we twee uiteenlopende desserts: van een fris gerecht met frambozen, mango en bosbessen tot een machtige chocoladereep gevuld met caramel en geserveerd met chocolademousse en -kaviaar.

De eerste is een perfecte afsluiter doordat het lekker fris is, de chocoladereep is ook goed van smaak maar wat ons betreft echt te machtig.

Framboos met bosbes, mango en meringue
Chocoladereep gevuld met vanille en fudge van karamel

Conclusie

Stefan van Sprang en zijn keukenteam snappen het helemaal. Van A tot Z – overal is aan gedacht en de bordjes die we hebben geproefd zijn stuk voor stuk voltreffers.

Ook de jongens en meiden in de bediening zijn bekwaam, zeker van hun zaak en weten goed waar ze het over hebben zonder arrogant over te komen. De ‘nieuwe’ Kersentuin is wat ons betreft een aanwinst voor Amsterdam en als de trend zo voortkabbelt kunnen we daar alleen maar blij mee zijn.

De Kersentuin
Dijsselhofplantsoen 7, Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.