Culy
Culy Inspiratie 3 juli 2014

Amsterdam krijgt eigen Foodhallen

Onlangs schreven we nog over de leukste foodcourts van de wereld, en hoe zonde het is dat Nederland die eigenlijk maar weinig telt. In Rotterdam heb je de Fenix Food Factory, maar gelukkig komt er binnenkort ook in Amsterdam verandering in, met de Foodhallen.

In het najaar van 2014 moeten de Foodhallen openen in De Hallen aan het Bellamyplein in de Amsterdamse Kinkerbuurt. In dit complex van zo’n 16.000 vierkante meter, waar voorheen een tramremise zat, komen twee restaurants, een bioscoop, hotel, bibliotheek en een heleboel kantoren. En dus een prachtige foodcourt!

Foodhallen

Foodhallen

In de Foodhallen is er plek voor zo’n 20 tot 25 horeca-ondernemers die daar hun gerechtjes kunnen verkopen. “De kraampjes variëren in grootte van 10, 12 tot 15 vierkante meter. De stands hebben een industriële look met donker stalen frames en steigerhout. Dit kunnen nieuwe horecabedrijven zijn, maar De Foodhallen kunnen ook een soort dependance zijn van bestaande bedrijven”, vertelden de initiatiefnemers aan Misset Horeca.

Foodhallen

Restaurants

Naast de foodhallen komen er ook twee andere horecaconcepten in De Hallen: brasserie Halte 3 en restaurant Meat West.

Brasserie Halte 3, in deze ‘vintage chique’ ruimte zal er een kaart worden aangeboden met klassieke en toch vernieuwende gerechten voor zowel ontbijt en lunch als borrel en diner. Volgens de eigenaren wordt het ‘de ideale plek voor een heerlijke espresso met een stukje taart of een drie gangen diner’.

Het subtiel ingerichte Meat West moet de nieuwe ‘place-to-eat’ in Amsterdam West worden. Gegrild vlees en verse bijgerechten op een ‘stoere’ kaart, perfect voor een borrel of diner. “Bij Meat West draait het om het proces van begin tot eind, van rijpkast tot open grill, van het perfecte glas wijn tot de ultieme medium rare”, aldus de initiatiefnemers.

Meat West De Hallen Amsterdam

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Amsterdam krijgt eigen Foodhallen
Sluiten