Redactie
Redactie Boodschappen 25 jul 2014
Leestijd: 1 minuut

Culy’s opgelet: op 1 oktober opent Markthal Rotterdam

Wij van Culy zijn dól op foodcourts: de geur van verse vis, de lekkerste kazen, groenten en fruit. De kraampjes afstruinen en met boodschappentassen vol weer terug naar huis: we love it! En net als Amsterdam krijgt ook Rotterdam binnenkort een eigen markthal. We kunnen niet wachten!

Op 1 oktober zal Markthal Rotterdam haar deuren openen aan de Nieuwstraat in Rotterdam, vlak naast station Rotterdam Blaak. Het moet een gigantische concept worden: 12.000 m2 aan marktvloer, met 100 zogenaamde ‘vers units’ (allerlei kramen met lekker eten), 15 food winkels en 8 restaurants.

Kookschool

Daarnaast komt er een kookschool in het pand te zitten. “Op de eerste verdieping in het centrum van de hal wordt gewerkt aan “De Wereld van de Smaak”. Een kookschool waar alles draait om ruiken, proeven, koken, leren over eten, en er natuurlijk van genieten.”

Bijzondere restaurantjes

“De Markthal maakt uit eten gaan in Rotterdam nog leuker dan het al was. Rondom de levendige marktvloer en op de eerste verdieping is ruimte gereserveerd voor bijzondere restaurantjes. Van een Marokkaans eethuis tot een Italiaanse trattoria”, aldus de initiatiefnemers.

Is het al 1 oktober?!

En als dat nog niet genoeg is: het complex van Markthal Rotterdam biedt straks tevens ruimte aan 200 appartementen en voldoende parkeergelegenheid.

Een hysterische markt zoals je die in Spanje ziet? Nee, daar zal het niet op gaan lijken. Maar wij foodies kunnen hier absoluut ons hart ophalen met de ontelbare kraampjes, voorzien van de meest uiteenlopende producten.

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.