Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Drinks & Cocktails 24 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Cocktailbar Stirr: goede cocktails, geschonken met Zuid-Amerikaans temperament

Mysterieus, rauw, warm en uniek: cocktailbar Stirr in Rotterdam serveert serieus goede cocktails, geschonken met Zuid-Amerikaans temperament.

Let op: deze cocktailbar is vanaf heden gesloten.

Dat Zuid-Amerikaanse zie je niet alleen terug in de stijl van de bar, maar ook op de cocktailkaart. Die is gemaakt in de vorm van een schatkaart, waarbij de cocktails de schatten zijn.

De drankjes hebben intrigerende namen als ‘O Cheiro da Primavera’ en ‘Nubes de Color Rosa’, om er een paar te noemen. Gelukkig staan er omschrijvingen bij!

Stirr Rotterdam
Stirr

Tomaat en viooltjes

Probeer bijvoorbeeld de Peruvian Mary eens: een pittige, aromatische, exotische cocktail met Macchu Pisco (sterkedrank die wordt gedestilleerd uit druiven), tomaat, witte wijnazijn, suiker en kruiden.

Ook spannend: de Regalo de Dios: een houtachtige, rijke, bittere cocktail met mescal (een Mexicaanse drank op basis van agave), chartreuse (kruidenlikeur), vermout en bitters.

En dan hebben we het nog niet over de Violetas no Brasil gehad: een kruidig, aromatisch drankje op basis van Ketel One wodka, cachaca (suikerrietdistillaat), munt, ananas, likeur van gember & viooltjes, citrus bitters en suiker. Yum!

Zelfgemaakt door Stirr

Er is ook een spannende ‘zwarte cocktailkaart’ met o.a. 8th Sin: Ketel One wodka, absint, huisgemaakte kardemomsiroop, bitters, citrus en eiwit. Yes: de jongens hier maken hun eigen siropen, bitters, shrubs (fruit-azijnsiropen) en zelfs vermout.

De zaak is knus ingericht: plof neer op een bank of zitje en dein mee met hiphop uit de jaren ’80 en ’90.

Stirr wil bovendien ouderwets goede service en gastvrijheid bieden. Zoals het vroeger was. Dat gaat niet onverdienstelijk: onlangs wonnen ze de titel ‘Best Cocktailbar’, uitgereikt door Entree Magazine in navolging van The Duchess in Amsterdam.

Stirr Rotterdam
Bron: Stirr

In het centrum van Rotterdam

Wij zeggen: cheers! Op naar Eendrachtsweg 29B in Rotterdam, in het centrum, waar Stirr huist.

Stirr
Stirr is op alle dagen geopend behalve dinsdag. Op vrijdag en zaterdag is dat van 18:00 tot 02:00, op de overige dagen van 18:00 tot 01:00 uur.

Stirr Rotterdam
Bron: Stirr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.