Moelleux au chocolat uit het Heel Holland Bakt-boek

Culy 11 mei 2014 Recepten

Hiep hiep hoera, het Heel Holland Bakt-boek is uit! Een heerlijk kookboek naar aanleiding van het succesvolle tv-programma. De recepten zijn stuk voor stuk om te smullen én heel goed te maken voor thuisbakkers. Okee, je hebt een beetje oefening en de juiste ingrediënten nodig, maar geloof ons: dan lukt álles.

Om je alvast te inspireren mogen wij één recept uit het boek aan jullie verklappen: dat van moelleux au chocolat. De prachtige Franse chocoladecakejes met de lopende, warme vulling. Klaar? Bakken maar!

culy0001

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de muffinplaat in. Knip zes kleine cirkels uit het bakpapier, iets groter dan de bodem van de holten van de muffinplaat, en duw ze erin.

Smelt de chocolade met de boter in een hittebestendige kom op een pan heet, maar niet kokend water. Laat iets afkoelen, maar niet stevig worden. Klop in een kom de eidooiers, de 2 resterende eieren en de suiker met de mixer heel luchtig tot het in volume is verdubbeld. Spatel eerst het chocolademengsel en vervolgens de bloem er zo luchtig mogelijk door.

Verdeel het beslag over de holten van de muffinplaat en bak de moelleux circa 9 minuten in de oven. Stort ze op bordjes en serveer ze direct.

culy0002

Heel Holland Bakt is nu in de (digitale) boekwinkel en uiteraard via Bol.com te koop voor € 24,99 (t/m 22 juli) en kost daarna € 29,99.

Voor 6 cakejes:

  • 125 gram boter
  • 125 gram pure chocolade (70% vaste cacaobestanddelen)
  • 4 dooiers van biologische eieren, op kamertemperatuur
  • 2 hele eieren
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram bloem, gezeefd
  • Muffinplaat met 6 holtes
  • Bakpapier
Reageer op artikel:
Moelleux au chocolat uit het Heel Holland Bakt-boek
Sluiten