Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Inspiratie 15 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Uit eten in Den Haag? Bij deze hotspot restaurants moet je zijn

Een ode aan Den Haag, want het Haagse centrum bruist van de culinaire hotspots en lekkere restaurants. Ideaal om een avondje lekker te gaan eten als je bijvoorbeeld lekker hebt geshopt, of na een dagje strand. Deze restaurants moet je zeker niet overslaan:

Vincenzo’s

De lekkerste pizza’s haal je bij Vincenzo’s. Of beter gezegd, die haal je niet, daar ga je voor zitten. Want het interieur van deze hippe pizzeria is óók iets waar we heel blij van worden. Evenals van de mintgroene gevel en de goddelijke pizza’s die het restaurant serveert.

> Vincenzo’s in Den Haag: traditionele pizza’s met een originele twist

Vincenzo's pizzeria Den Haag

De Groene Parel

De Groene Parel is van dezelfde eigenaar als Vincenzo’s, maar ze hebben een heel ander menu te bieden. Namelijk: verse vis! Dit visrestaurant is hét visrestaurant van het Zeeheldenkwartier (what’s in a name?). Met visleveranciers uit Scheveningen staat er altijd een bijzonder visje op het menu. En naast zalm en tonijn bijzondere visjes als rode mul, zeeduivel, dorade en griet.

> Culy ontdekt… visrestaurant De Groene Parel in Den Haag

De Groene Parel in Den Haag

Etxea

Popcorn ijs met gezouten pinda, krokant van kippenhuid en olijfolie. Hebben we je aandacht? Mooi, want het menu van Etxea staat vol Baskische verrassingen. De Baskische keuken kennen we natuurlijk vooral van de pintxos, maar er is nog zo veel meer lekkers. Zo kan je een maisproeverij als starter nemen, of voor de meest bijzondere hoofdgerechten.

> Etxea in Den Haag: verfijnde gerechten uit de Baskische keuken

Bartine

Ontbijten en lunchen doe je bij Bartine, waar je kunt genieten van serieus goede koffie en de Scandinavische keuken. En dan bedoelen we niet alleen bakjes Skyr, maar toast met hummus, aangevuld met ingemaakte kool en komkommer, geroosterde wortelen en bieten en daikon bijvoorbeeld. Een creatieve menukaart met heerlijke gerechtjes voor ontbijt én lunch.

> Bartine in Den Haag: ontbijten en lunchen in Scandinavische stijl

Bartine
Bron: Bartine

Bolena Chocolate Café

Chocoladelovers opgelet, want als je van chocolade houdt, moet je bij Bolena Chocolate Café zijn. Hier worden namelijk handgemaakte chocolaatjes, chocorepen en bonbons verkocht. Oké, je kunt er niet uitgebreid dineren, maar we vonden dat dit café toch een plekje in dit artikel verdient. Gewoon, omdat het een chocolade café is.

> Bolena Chocolate Café in Den Haag

Toch liever ergens anders uit eten?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.