Redactie
Redactie Dineren 11 aug 2014
Leestijd: 2 minuten

Buffet van Odette

Buffet van Odette is al decennia lang een van de meest geliefde plekken in Amsterdam voor ontbijt en lunch. Maar wat veel mensen niet weten, is dat het restaurant ook elke dag open is voor diner. Het avondmenu bestaat uit een aantal vaste klassiekers, aangevuld met wisselende gerechten van het seizoen.

Een lichte zonnige plek met terras aan twee zijdes, met prachtig uitzicht op de Prinsengracht. In het zomerseizoen is Buffet van Odette de ideale plek voor een heerlijke avond buiten eten met een goed glas wijn. En ook als het geen mooi weer is, waan je je binnen even op vakantie in het interieur dat doet denken aan een Franse brasserie.

Odette heeft fijne leveranciers, zoals Frank’s Smokehouse (voor vis envlees), Hartog (brood), Bocca (koffie) en De Lindenhoff (kazen). Vanaf 10 uur ’s ochtends zijn er al broodjes Hartog pindakaas en chocolade, zacht gekookte eitjes met marmite en de befaamde (truffelkaas) omeletten.

’s Middags kan je er terecht voor het fameuze saladebuffet, huisgemaakte soepen, pasta’s, quiches of een Bocca-koffie met sticky toffee cake. Na de lunch is er een Italiaanse aperitivo, een bord voor bij de borrel met een selectie van salades, charcuterie en brood.

buffet-0756

Over Buffet van Odette

Odette Rigterink begon Buffet van Odette in 1994. Pannen vol met thuis bereid eten werden in een krat voorop de fiets geladen om uit te serveren in het gepachte avondrestaurant van Enfant Terrible. Ze serveerde daar een gezonde, eenvoudige maaltijd voor ouders en kinderen.

In 1998 opende Buffet van Odette haar eerste minirestaurant en winkel in de Berenstraat in Amsterdam waar de producten van eigen bodem waren. In 2001 verhuisde ze met haar restaurant naar de Herengracht. In 2011 was de tijd rijp voor een grotere locatie. Die werd gevonden aan de Prinsengracht 598.

Culy ontdekt…

We hebben al regelmatig geluncht bij Buffet van Odette, maar nog nooit gedineerd. Zonde, eigenlijk! Zeker nu we het hebben geproefd: de dinerkaart is goddelijk.

Culy’s Monique eet vooraf wat van het charcuterie-plankje: Kalamata-olijven, worst en een radijssalade. Als hoofdgerecht een ravioli gevuld met auberginemousse en zwarte truffel; tafelgenoot gaat voor gerookte zalm met hummus en een gepocheerd eitje, geserveerd met salade en brood. Ontzettend lekker! En als toetje: een sticky toffee pie met gezouten karamelsaus en een bolletje vanille-ijs. Wauw.

Buffet van Odette0001Buffet van Odette0002Buffet van Odette0003Buffet van Odette0005

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.