Redactie
Redactie Inspiratie 11 aug 2014
Leestijd: 6 minuten

Het eetdagboek van… Suus van FoodBandits.nl

Een nieuwe aflevering van een van onze favoriete rubrieken op Culy: “Het eetdagboek van”. Met vandaag: Suus van FoodBandits.nl.

“Ik ben zelf dol op het lezen van eetdagboeken. Ik weet niet wat dat over mij zegt, maar ik blijf het onwijs leuk vinden om te lezen en inspiratie op te doen voor makkelijke tussendoortjes of ontbijtjes. Ik vond het dan ook heel leuk om eens zelf te doen voor Culy, en net zoals anderen voor mij wel confronterend. Want at ik daar nou al weer een stuk chocolade?!

Sinds januari eet ik bijna geen geraffineerde suiker meer, of producten met veel koolhydraten. Ook weinig alcohol, lactose of andere dierlijke producten. Natuurlijk kan ik af en toe echt genieten van een wijntje of een lekker stuk brood, maar dan moet ik er echt zin in hebben en probeer ik ook kwaliteitsproducten te kopen. Ik vind het ook een sport om alsnog met lekkere zoetigheden aan te komen, waarbij je elke suiker liefhebber over de streep haalt.”

Maandag:

Ik begin elke dag met een golden detoxdrankje. Het is een combinatie van heet water, citroen, gember en kurkuma. Ik eet daarbij een havermoutpuree en moerbeien.

Mijn zusje is vandaag jarig en heeft een spelttaart gebakken zonder suiker of lactose. Gelukkig eet zij ook vrijwel geen suiker dus dat is heel makkelijk. Ik neem dan ook een groot stuk met een kop kruidenthee.

Voor de lunch heb ik enorm zin in een smoothie. Ik maakte er één met aardbeien, perziken, banaan, hennepzaad en een theelepel kokosboter. ‘s Middags maak ik een gezonde fudge; ik wist zelf ook niet dat het kon, maar het is gelukt op basis van notenboter. Ik eet er dan ook veel te veel van.

Het avondeten houden we vrij simpel, ieder een omelet met veel groenten erop, zoals paprika en taugé. Dit is altijd ideaal om snel en makkelijk te eten, en om gelijk een grote portie groenten binnen te krijgen. ‘s Avonds neem ik nog wat eigengemaakte chocolade-amandelen en een appel en drink een paar koppen kruidenthee.

Dinsdag:

Mijn ontbijt bestaat uit een detox drankje. En dan wat oatghurt (dit is een eigengemaakte yoghurt op basis van havermout) met boekweitgranola, fruit, lijnzaad en chiazaad.

Omdat het vakantie is gaan we naar Bergen om daar lekker te winkelen en te veel geld uit te geven. We lunchen bij Fabels waar ik een kom yoghurt met fruit, noten en honing eet en een kop kruidenthee drink.

Eenmaal thuis gekomen maken we foto’s voor de blog van de chocolade-amandelen en fudge waarbij ik natuurlijk ook weer wat eet. Daarnaast eet ik nog twee pruimen en drink ik veel water; ik heb eigenlijk altijd wel een fles water bij de hand.

Als avondeten maak ik een salade van zwarte rijst, jalapeno-peper, avocado, peterselie, walnoten en tomaat. Echt onwijs goed gelukt! Ook ‘s avonds riep de fudge vanuit de vriezer mijn naam…. En dronk ik weer kruidenthee.

Woensdag:

Vandaag ontbijt ik met een golden detox en een speltwafel met banaan, bosbes, rijstsiroop en wat geschaafde chocolade. Ik houd het bij één wafel want dit recept heeft duidelijk nog wat verbetering nodig, ik zou er nu alleen ruiten mee kunnen ingooien.

Tussendoor neem ik een slow koffie met wat kokosmelk, en later nog thee en water. Ik ben bezig met een 30 dagen yoga challenge (en hier ben ik slecht in, haha) waarbij ik elke dag een kwartier yoga doe. Ik doe dit dan ook braaf en ga daarna een half uur op de home trainer. Ik doe dit drie keer per week.

Voor de lunch heb ik weinig tijd, want ik heb met een vriendin afgesproken voor koffie. Ik eet gauw een appel en wat chocolade-amandelen. Ik heb voor haar een eigengemaakte taart meegebracht op basis van dadels, noten, steenfruit en kokosroom en ik eet dan ook echt een groot stuk. Of lees: ik eet eigenlijk twee stukken en drink thee. Thuis maak ik een groen sapje van komkommer, selderij en een appel en snoep ik nog drie gedroogde vijgen.

Als diner eten we mijn lievelingseten; aubergine parmigiana. Ik ben hier echt dol op! Ik maak deze versie met schapenkaas en buffelmozzarella.

Donderdag:

Voor het ontbijt eet ik een gepocheerde appel met wat kaneel, granola en rauwe cashewnoten. Uiteraard drink ik er ook een golden detox bij. Tussendoor water met citroen en een zojuist gebakken havermout-gemberkoekje. Ook waag ik mij weer aan een les yoga.

Als lunch maken we een smoothie met banaan, aardbeien, bosbessen, hennepzaad, chiazaad, quinoa puffs en wat kokoswater. Ook eet ik een rijstwafel met een halve avocado, zwarte peper en veel chiliflakes.

Het is vandaag warm weer dus neem ik wat geroosterde pruimen-ijs met kardemom. Ik maak hier een smoothie van door het in de blender te gooien en wat kokosmelk toe te voegen. Een scheutje rum zou niet misstaan, maar die was helaas op. Ook snoep ik nog wat havermoutkoekjes.

Voor het avondeten eten we de rest van de aubergine parmigiana. Ik vind het absoluut geen straf om dit weer te eten… ‘s Avonds eet ik een stuk pure chocolade en drink ik thee en water.

Vrijdag:

Ditmaal is het ontbijt een havermoutpuree op basis van amandelen en hennepzaad. Ook gooi ik er wat rauwe cashewnoten en moerbeien bij. En ik drink een golden detox. We besluiten om eens te gaan kijken bij Café de Ceuvel in Amsterdam-Noord, een heel fijn plekje voor als de zon schijnt. Ik drink er een glas vlierbloesemlimonade.

Thuis neem ik een lunch van een rijstwafel met eigengemaakte hummus en komkommer. Ook eet ik een gekookt ei met Maldon zeezout. Deze vind ik zo lekker! In de middag gaan we weer klussen en eet ik wat pure chocolade, een appel en amandelen.

Voor het avondeten maken we een kikkererwtensalade met gerookte paprika, courgette, hummus, halloumi en verse peterselie. Ik kan ‘s avonds niet in slaap komen dus huppel ik nog even naar beneden voor een whiskey en wat pecannoten. Daarna slaap ik prima.

Zaterdag:

Het is lekker weekend en ik ontbijt met een smoothie van banaan, nectarine, pruimen, chiazaad en lijnzaad. De golden detox zal je niet verbazen…. Na het ontbijt eet ik een appel en twee gedroogde vijgen.

Voor de lunch heb ik nog de kikkererwtensalade over. Ik maak er wat gierst bij en doe er nog een lente-ui in. ‘s Middags maak ik een slow koffie met verse munt. Zo kun je ook kaneel of gember toevoegen aan de koffie en er vervolgens heet water overheen gieten. En eet ik weer chocolade, een pruim en een handje cashewnoten.

Voor het avondeten vul ik rijstpapier met ei, taugé, cashewnoten, paprika en wat tamari-saus. Ik eet drie dik gevulde rollen. ‘s Avonds drink ik veel thee en water en eet ik nog een banaan.

Zondag:

Manlief maakt echt de allerlekkerste wafels op basis van havermout en banaan die ik tot nu toe heb gegeten. Hij maakte er een pruimencompote bij en ik heb er drie gegeten. En natuurlijk mijn detox gedronken.

Voor de lunch maakten we een sap uit de slowjuicer van bieten, wortel, appel en peterselie. Ook eet ik een banaan. Mijn voornemen was om van het overige pulp een soort burger te bakken, maar het is er nog niet van gekomen.

‘s Middags gaan we lekker picknicken in het park. We nemen een glas rosé, een stukje brie, wat rauwe noten en lekkere aardbeien. Voor het avondeten maken we een salade van gierst, radijs, komkommer en tomaat. ‘s Avonds eet ik nog een dikke plak vegan appelcake met een kop thee.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.