Redactie
Redactie Afhalen 10 aug 2015
Leestijd: 3 minuten

Boi Boi

In het steeds populairder wordende Amsterdam-Oost opende een kleine twee weken geleden Boi Boi. Een klein zaakje met een hart vol goud en een keuken vol waanzinnig, authentiek Thais eten. 

Als je binnenkomt zie je direct de open keuken, met twee prachtige wokbranders en de enthousiaste koks hard aan het werk. De ramen zijn creatief beschilderd en doen ons denken aan Stach (beiden zijn door dezelfde kunstenaar gemaakt).

Hierdoor krijgt het zaakje een simpele uitstraling, maar wel met een eigentijdse touch door de schilderingen.

Afhalen

Op de kaart staan verschillende gerechten als curry’s, pad thai, viskoekjes en spring rolls. Een dagmenu kost €10,- per persoon en hoofdgerechten schommelen tussen de €10,- en €17,-. Er wordt goed gebruik gemaakt van de locatie, de Dappermarkt, waar de kok elke dag verse ingrediënten van de markt haalt. Opvallend is dat ze bij Boi Boi zo min mogelijk aanpassen aan de smaak van de gemiddelde Hollander.

Een groot pluspunt is dat je er niet alleen ter plekke kunt eten, maar ook kan afhalen of de gerechten kan laten bezorgen. Zo kun je elke dag neerstrijken op het lieve terras, of thuis genieten op de bank van een culinaire Thaise middag of avond. Mede door Boi Boi kunnen we steeds vaker vertrouwen op culinaire afhaalmaaltjes, in plaats van de vaak vette en smakeloze happen.

Bovenstaand beeld door Bas van Tol

Culy ontdekt…

Omdat er zóveel lekkers op de kaart staat, besluiten we het over te laten aan de kok. En dat blijkt al snel een heel goed idee. Vooraf krijgen we namelijk een grote schaal met hapjes: viskoekjes, gefrituurde loempia’s, sappige kipsaté met pindasaus, vegetarische spring rolls, in filodeeg gefrituurde garnalen en rijstballetjes gevuld met kip en kruiden. Erbij worden twee huisgemaakte sauzen geserveerd: een chilisaus en pindadip.

Hoewel de gerechten an sich simpel zijn, zijn de smaken dat allesbehalve. Het deeg van de loempia’s en garnalen is flinterdun en heerlijk knapperig, en de vulling super smaakvol. Ook de spring rolls en rijstballetjes zijn spot on, zeker in combinatie met de pindadip die mooi licht is. Helaas zijn de viskoekjes vooral zompig, maar de supermalse kipsaté en pindasaus maken alles goed.

Na een korte pauze brengt de vriendelijke bediende ons een enorme schaal met kokoscurry met eend en spicy beef met bietjes. Ernaast een flink bittere saus en bordjes witte rijst.

De rijst is mooi fluffy. Het vlees had van ons iets korter gemogen, maar is desondanks goed op smaak. De absolute winnaar is voor ons de curry. Niet te pittig, de saus zorgt voor een feestje op de tong en doet ons bij elk hapje verlangen naar meer.

Aan het einde van de avond zitten we goed vol, maar is er natuurlijk nog ruimte voor een toetje. Die wordt van dag tot dag vers gemaakt, maar daardoor is er helaas geen portie meer voor ons over. Wel wordt ons verteld dat ze binnenkort dagelijks ook sticky rice met mango zullen serveren, waardoor we zeker weten dat we nog een keer terug komen.

Conclusie

Boi Boi is duidelijk een fijne aanwinst voor Amsterdam. Niet alleen is de sfeer er gemoedelijk, ook word je met open armen ontvangen en kun je heerlijk genieten van Thaise gerechten. De bediening is oprecht vriendelijk, evenals de prijzen.

De smaken zijn super, al vielen de viskoekjes en de garing van het vlees iets tegen. Ook de pad thai van onze buren zag er appetijtelijk uit en als we hun enthousiaste opmerkingen mogen geloven, is dit ook zeker een aanrader.

Wel misten we een toetje, maar dat zien we als beginnersfout en dat is voor ons een hele goede reden om terug te komen!

Boi Boi
Dapperstraat 12, Amsterdam
7 dagen per week geopend van 11.00 tot 22.00 uur

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.