Redactie
Redactie Culinair nieuws 10 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Amsterdam krijgt eigen wijngaard (en jij kunt meehelpen!)

Begin volgend jaar zullen vier initiatiefnemers een wijngaard aanleggen van ongeveer 1200 vierkante meter, nabij Station Sloterdijk in Amsterdam-West. Het project zal No Chateau gaan heten. 

De wijnliefhebbers willen van de gaard echt een stadsproject maken, waarbij 70 mensen zich kunnen inschrijven om ook zelf erbij betrokken te zijn. Het pachten van een stukje grond kost €225,- en beslaat zo’n 15 vierkante meter. Hier krijg je – als alles goed gaat – tien flessen wijn voor terug.

Als alles volgens plan verloopt, zal er in het najaar van 2018 voor het eerst kunnen worden geoogst. Claire Felice, één van de bedenkers, zegt in een interview met Parool dat er drie wijnsoorten zullen worden gemaakt: “een riesling-achtige witte, een pinot noir-achtige rode en een rosé.”

Hoewel Nederland er niet om bekend staat, wordt het steeds meer een wijnland. Zo heeft sinds 2006 de aanliggende gemeente Amstelveen al een eigen wijngaard en kent Den Haag kent een soortgelijk project. De organisatie hierachter is tevens betrokken bij de Amsterdamse wijngaard.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.