Redactie
Redactie Dineren 25 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

BLOOM

In het idyllische centrum van Weesp vind je BLOOM Kitchen Bar in een prachtig monumentaal pand uit de achttiende eeuw. Beleving, gevoel en smaak staan centraal en worden in de keuken gegoten in een modern jasje. 

De open keuken met aangrenzende bar ligt in het midden van de zaak. Hier wordt gekookt met zoveel mogelijk producten uit de streek en invloeden uit de hele wereld.

Op de kaart staan uiteenlopende gerechten voor goede prijzen. Tijdens de lunch worden geen standaard broodjes geserveerd, maar een heerlijke Caesar salade (€12,50), zuurdesembrood met gerookte zalm en avocado (€9,50), spareribs van de barbecue (€12,50) en in miso gemarineerde kabeljauw met gebakken rijst (€15,50).

‘s Avonds is de kaart wat klein, maar zeker niet minder aantrekkelijk. Zo kun je beginnen met een ceviche van makreel met avocado (€12,50) of couscous met merguez van kip (€12,50). Als tussengerecht serveren ze ravioli gevuld met eekhoorntjesbrood en Parmezaan (€15,-) en als hoofd Noordzee schol met eendenlever (€21,50) of eend met VOC-specerijen en vijgenjus (€21,50).

Toe kun je kiezen tussen een dessert van bosbessen en yoghurt (€8,50)of een plankje met kazen van boerderij De Lindenhoff (€10,-). Verder staan er geen standaard vegetarische gerechten op de kaart, maar worden deze per dag gecreëerd op basis van de gerechten die zijn binnen gekomen. Leuk is dat je zelf een menu kunt samenstellen van gerechten van de kaart en kosten drie gangen samen €35,-.

Ben je benieuwd geworden? Neem dan vooral een kijkje op de website of reserveer hier

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.