Redactie
Redactie Dineren 25 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

BLOOM

In het idyllische centrum van Weesp vind je BLOOM Kitchen Bar in een prachtig monumentaal pand uit de achttiende eeuw. Beleving, gevoel en smaak staan centraal en worden in de keuken gegoten in een modern jasje.ย 

De open keuken met aangrenzende bar ligt in het midden van de zaak. Hier wordt gekookt met zoveel mogelijk producten uit de streek en invloeden uit de hele wereld.

Op de kaart staan uiteenlopende gerechten voor goede prijzen. Tijdens de lunch worden geen standaard broodjes geserveerd, maar een heerlijke Caesar salade (โ‚ฌ12,50), zuurdesembrood met gerookte zalm en avocado (โ‚ฌ9,50), spareribs van de barbecue (โ‚ฌ12,50) en in miso gemarineerde kabeljauw met gebakken rijst (โ‚ฌ15,50).

โ€˜s Avonds is de kaart wat klein, maar zeker niet minder aantrekkelijk. Zo kun je beginnen met een ceviche van makreel met avocado (โ‚ฌ12,50) of couscous met merguez van kip (โ‚ฌ12,50). Als tussengerecht serveren ze ravioli gevuld met eekhoorntjesbrood en Parmezaan (โ‚ฌ15,-)ย en als hoofd Noordzee schol met eendenlever (โ‚ฌ21,50)ย of eend met VOC-specerijen en vijgenjus (โ‚ฌ21,50).

Toe kun je kiezen tussen een dessert van bosbessen en yoghurt (โ‚ฌ8,50)of een plankje met kazen van boerderij De Lindenhoff (โ‚ฌ10,-). Verder staan er geen standaard vegetarische gerechten op de kaart, maar worden deze per dag gecreรซerd op basis van de gerechten die zijn binnen gekomen. Leuk is dat je zelf een menu kunt samenstellen van gerechten van de kaart en kosten drie gangen samen โ‚ฌ35,-.

Ben je benieuwd geworden? Neem dan vooral een kijkje op de website of reserveer hier.ย 

ย 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nรณg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox ๐Ÿฅ˜

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.