Redactie
Redactie Inspiratie 25 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Dé nieuwe ontbijttrend: bloemkoolpap

Het is dé nieuwe trend aan het worden in de gezonde ontbijtwereld: pap gemaakt van bloemkool. Het is glutenvrij en past binnen het paleo dieet, maar is bovenal ook érg lekker. Het hoe, wat en waarom lees je hieronder. 

In plaats van standaard havermout gebruik je dus voor deze papvariant bloemkool. Hiervoor hak je de nog rauwe bloemkool fijn in een keukenmachine (of met de hand, maar dat is een stuk bewerkelijker) en kook je het tot de gewenste structuur met melk naar keuze.

De hoeveelheden zijn afhankelijk van jouw eigen voorkeur. Zelf houden we van een zachte, maar vooral niet al te droge pap dus gebruiken we meestal de verhouding 1:2. Hierbij geldt dat 1 ramekin (of ander klein schaaltje) gevuld met gehakte bloemkool voldoende is voor 2 ramekins met melk.

Ook kun je ervoor kiezen eerst de bloemkool voor te koken, het dan pas fijn te hakken en vervolgens met melk en smaakmakers naar keuze te verwarmen in een pannetje. Kijk bijvoorbeeld hier voor een fijn recept.

Toppings

Om de bloemkoolpap op smaak te brengen gebruik je de standaard toppings die je gewent bent. Of dit nu kaneel en honing zijn of rozijntjes, noten en vers fruit: it’s up to you.

Zelf gebruiken we graag kokos- of rijstemelk voor een smaakvoller resultaat, maar ook gewone of sojamelk does the trick. Daarbij zijn we fan van de frambozen, bosbessen en mango uit de diepvries, maar karamelliseren we ook met liefde een banaan in plakjes.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.