Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 23 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Bij Ben Cohen Streetfood in Amsterdam eet je het beste Israelische streetfood

Wat krijg je als je de bruisende straten van Tel Aviv kruist met de Amsterdamse Rozengracht? Juist ja, een tof zaakje in centrum Amsterdam die de Israelische begeestering voor food en goeie vibes in ere houdt. Ben Cohen heet het, en je vindt er heerlijke gevulde pita’s en de beste shakshuka. Van een geslaagde kruisbestuiving gesproken!

Deze hotspot serveert lunch en diner in een laid-back setting. Voor de snelle hap of om uitgebreid te tafelen, alles kan en alles mag.

Wie na een avondje stappen op zoek gaat naar een smakelijke hap in de nachtelijke uurtjes, weet dat er op zo’n moment niks beter smaakt dan een pita shoarma met knoflooksaus. Dat we die hemelse combinatie tegenwoordig in de meeste snackbars kunnen krijgen, hebben we te danken aan Mister Ben Cohen himself.

Ben Cohen Streetfood
Facebook Ben Cohen

Ben Cohen: geen onbekende

Ben is van oorsprong Israëlisch maar verhuisde al enige tijd terug naar Amsterdam. Daar had hij slechts één ambitie: zijn uit zijn geboorteland geliefkoosde shoarma populair maken bij de Amsterdammers.

Het lamsvlees verruilde hij voor varkensvlees, tahini wisselde hij voor knoflooksaus (destijds nog erg ongebruikelijk, inmiddels onmisbaar). Et voilà: het shoarmabroodje werd ter wereld gebracht en Ben runde zijn eigen snackbar waar hij jarenlang de beste shoarma bereidde.

Ben Cohen Streetfood
Facebook Ben Cohen

Tel Aviv streetfood @ Ben Cohen

Na 38 jaar werd het tijd om zijn passie uit handen te geven aan zijn zonen. Zo gezegd zo gedaan: zoons Allon en Dalien Cohen bliezen de shoarmazaak nieuwe schwung in en gooiden het roer om naar typisch streetfood uit Israël.

Dat resulteert in een tof menu met gevulde pita’s, hummus in verschillende vormen en soorten en zowel moderne als klassieke gerechten die in Tel Aviv op elke straathoek te vinden zijn. En nu dus gelukkig ook aan de Amsterdamse Rozengracht.

Ben Cohen Streetfood
Facebook Ben Cohen

Het menu bij Ben Cohen

Wees niet bang om er een rommeltje van te maken met al die kleine deelbare gerechten, geniet gewoon van de kleurrijke bordjes en smaken!‘, klinkt het bij de eigenaars. Moeilijk is het vast niet om te genieten, want wie houdt er nu niet van een authentieke shakshuka (gemaakt zoals het hoort) of van Israëlische bloemkool met tahini?

Niet zo’n fan van food sharing? Qua hoofdgerechten kan je kiezen tussen lamstahini met parelcouscous, kipschnitzel met friet of vegan paddenstoelen schnitzels. En dan zijn er ook nog cocktails waarvan je gaat zweven en goeie wijnen. Ja jongens, die Cohens weten wat goed is.

Ben Cohen Amsterdam
Ben Cohen Streetfood

Het adres van Ben Cohen Streetfood

Ga er snel langs en laat je tafel volknallen met de kleurrijke gerechten van de broers Cohen:

Rozengracht 239
1016 SX Amsterdam

Ben Cohen Streetfood is dagelijks geopend van 11:00 tot 23:00 uur. 

Meer Tel Aviv in Amsterdam?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.