Redactie
Redactie Afhalen 30 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Baladi Manouche

In de Torenstraat in Den Haag vind je Baladi Manouche, een kleurrijke bakkerij waar je komt voor authentieke Libanese manouche en de vriendelijke eigenaren Ali en Maha.

Manouche zijn luchtige Libanese flat breads, die ook wel iets weghebben van een Turkse pizza. De manouches (ook wel manakish genoemd) zijn lekker knapperig en worden belegd met toppings als za’atar, olijfolie, kaas, labneh en gehakt. Ze worden traditioneel in Libanon gegeten als ontbijt, maar je kunt ze ook verorberen tijdens de lunch.

De prijzen zijn erg schappelijk: voor €3,- heb je de basic variant met za’atar, wat oploopt tot €5,- voor de manouche met gehakt of hummus. Daarnaast kun je ook kiezen uit de mini manouches en een aantal extra’s. Zo top je je manouche met extra veggies voor €0,50, maak je ‘m vegan voor €0,50 en glutenvrij voor €1,-. Vinden we fijn.

Ook hebben ze een aantal desserts op de kaart, zoals de knefeh (griesmeel met gesmolten kaas en oranjebloesemwater), sfouf (Libanese taart met kurkuma en noten) en meghli (rijstpudding met anijs en kaneel).

Crowd-funding campagne

De twee eigenaren, Ali en Maha, zijn vorig jaar geëmigreerd vanuit Libanon. Met behulp van een crowd-funding campagne brachten ze Baladi Manouche tot leven, met als doel om de eerste manouche-bakkerij in Nederland te worden.

Inmiddels is de zaak al even open en kun je er terecht voor de Libanese heerlijkheden, inclusief desserts en drankjes.

Baladi Manouche is dinsdag tot en met zondag geopend van 09.00 tot 18.00, met uitzondering op de donderdag. Dan ben je welkom tot 20.00. Alles kun je ter plekke verorberen, maar natuurlijk ook meenemen voor thuis of onderweg. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.