Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 4 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Bijzondere zoetigheden uit het Midden-Oosten in een Frans jasje

Bij Maison Aleph vind je een interessante mix tussen zoetigheden uit het Midden-Oosten en Franse technieken uit de patisserie. De winkel in Parijs behoort tot één van de favoriete adresjes van David Lebovitz en is het bezoeken waard tijdens een tripje naar Parijs.

Zoetigheden uit het Midden-Oosten, in een Frans jasje

Eigenaresse Myriam Sabet is een Parisienne die opgeroeide in Aleppo, in Syrië. En hoewel je in Parijs genoeg eten uit het Midden-Oosten tegenkomt, viel het Myriam keer op keer tegen dat de zoetigheden uit het Midden-Oosten geen recht werd aangedaan. Ze besloot er zelf wat aan te doen: de patisserie die zij kende uit haar jeugdherinneringen heruitvinden met ingrediënten van topkwaliteit én Franse patisserietechnieken.

Ze dook in de wereld van deze Syrische zoetigheden en behaalde haar patisserie-diploma in Parijs. Nu is er Maison Aleph, waar je kleine gebakjes vind die ontzettend bijzonder smaken.

zoetigheden uit het Midden-Oosten

1001 laagjes

Opvallend zijn meteen de nids pâttissiers; zoete hapjes in de vorm van een krokant nestje van engelenhaar. Kadaïfi is de officiële benaming. Daar bovenop gaat een crème van bijvoorbeeld mango & jasmijn, sumak & pure chocolade en yoghurt & Damascus-roos.

Daarnaast moet je de 1001 feuilles (vertaald: 1001 laagjes) proeven: vierkante hapjes gemaakt van filodeeg, met gedroogd fruit, noten en room. Die zijn er in bijzondere smaken als witte sesam en halva en pinda met arak (Arabische sterkedrank).

Maison Aleph

Maar er is bijvoorbeeld ook softijs (!) gemaakt van schapenyoghurt met Damascus-roos. En zelfgemaakte chocoladerepen van Maison Aleph, in minstens zulke spannende smaken. Van oranjebloesemwater tot aan za’atar & sinaasappel, of Iraanse saffraan. Héél veel te ontdekken dus…

Maison Aleph zit aan de Rue de la Verrerie 20 in Parijs (vlakbij Hotel de Ville) en is elke dag open tot 20:00 uur.

Maison Aleph chocolade
Maison Aleph Parijs
Bron: Maison Aleph

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.