Rosa Bertram
Rosa Bertram Restaurants 5 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Alex+Pinard in Amsterdam: goede wijn, lekker eten, geen poespas

Aan de Dapperstraat in het mooie Amsterdam Oost vind je de bijzondere en klassieke eet- en wijnbar Alex+Pinard. De buurt is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden en het ene restaurant na café opent er haar deuren. Maar het authentieke concept van de ‘simpele’ eet- en wijbar is een echte aanwinst voor de buurt. 

Dit zijn concepten waar wij blij van worden: niet te veel poespas en het draait vooral om lekker maar niet te gecompliceerd eten. En of course: goede wijnen.

Zorgvuldig uitgekozen producten

De chef-kok en eigenaar Nathaniël wil de menukaart niet al te ingewikkeld maken, maar de producten die hij inkoopt, zijn áltijd van goede kwaliteit en met zorg uitgekozen. Wie denkt dat hij slechts een paar gerechten op de menukaart kan verwachten, heeft het mis: de kaart bestaat uit een variatie uit vis, groente, vlees, snacks, pasta, kaas en dessert.

Alex + Pinard

Konijntempura met dragonmayonaise

Verwacht op de goed geprijsde menukaart gerechtjes als vijgen, ricotta en basilicum (€ 8,50,-) of gepofte biet, kervel en forelkuit (€ 9,50). Of bijvoorbeeld konijntempura met dragonmayonaise (€ 9,-) en pappardelle met ragú van Baambrugs big (€ 12,50).

Oh en vergeet vooral niet als na (of voorafje) Kazen van Kef te bestellen. De Fromagerie heeft een rijkelijk selectie aan de meest heerlijke Europese kazen waar je je vingers bij aflikt.

fles rode wijn
Alex + Pinard

12 wijnleveranciers

Sommelier en mede-eigenaar Alexandra (what’s in a name?) is verantwoordelijk voor de zorgvuldig uitgekozen selectie wijnen. Op de wijnkaart vind je een uiteenlopende selectie, met onder andere ook natuurwijnen. In totaal werkt Alexandra met 12 verschillende wijnleveranciers.

Zo drink je hier onder andere vinho verde en een oranje Spaanse natuurwijn (aanrader!), maar ook Italiaanse wijnen. Kan je niet kiezen? Vraag Alexandra of je ze mag proeven!

En de gouden regel volgens Alex+Pinard: “altijd een bodem leggen zodat je niet lazarus je nest ingaat” . Oftewel: bestel eerst even lekker wat brood en ham – exclusief poespas – bij dat wijntje van je.

Het adres van Alex+Pinard

Dapperstraat 10
1093 BT
Amsterdam

Op zoek naar meer authentieke restaurants in Amsterdam?

Wijn bij Alex+Pinard in Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.