Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 17 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Cas (19) opende zijn restaurant 5.by Cas één uur voor de lockdown en nu is hij weer open

Ons hart brak toen we lazen dat 5.by Cas in Breda officieel het kortst geopende restaurant ooit was. Dat kwam omdat hij destijds nog geen 5 minuten de deuren had geopend nadat het verdict viel dat de horeca een tijdje moest sluiten door Corona. Enorm triest. Maar nothing lasts forever en ook de sluiting van de horeca niet. Kortom: 5.by Cas is opnieuw geopend met een toffe kaart vol pure, stoere gerechten.

Sympathiek weetje: de 5 in de naam van het restaurant staat voor het gezin van 5 waarin Cas is opgegroeid. Die 5 komt daarnaast ook nog eens terug op het menu – waarbij je per categorie telkens 5 opties hebt – én in het vijfkoppige team.

Pure keuken met de focus op homemade

De nadruk van de kaart ligt op een pure keuken met ontzettend mooie ingrediënten: coquilles met groene asperges, vis (naar de vangst van de dag) met grijze garnaal, citroen, zwarte peper en zeezout of King Crab met boter en bieslook. Echt het soort gerechten waarvan je denkt: meer heb je niet nodig.

Er zijn trouwens ook toffe vegetarische opties, zoals een tartaar van avocado met Burrata of een rijstpasta met truffel, venkelzaad en bimi.

Borrelhappen en dessert

Ook bij de categorie borrel- en nagerechten zien we weer diezelfde lijn. Oesters, een bordje pata negra of Nobashi-garnalen om in de mood te komen, Dame Blanche of Rabarber Granité om de avond mee af te sluiten.

Je kunt alle gerechten trouwens gewoon à la carte bestellen óf in een 5-gangen menu van de chef voor € 55,-. Wat had je anders gedacht?

Adres en openingstijden 5.by Cas:

Ridderstraat 21, 4811 JA Breda

5.by Cas is van donderdag tot en met maandag geopend van 16:55 tot 00:00. Check de website om te reserveren. 

Meer hotspots in Breda?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.